Rasszista kijelentéseket tett a minisztérium befogadással és sokszínűséggel foglalkozó munkatársa

A védelmi tárca egyik vezető beosztású munkatársáról kiderült, hogy kirekesztő kijelentéseket posztolt a közösségi oldalára.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 18. 17:01

A Védelmi Minisztérium oktatási részlegének egyik vezetőjéről – aki a sokszínűségért, egyenlőségért és befogadásért felelős – kiderült, hogy több becsmérlő bejegyzést írt a fehér emberekről a Twitteren. Kelisa Wing egyszer azt írta például: “belefáradtam abba, hogy ezekkel a fehér emberekkel dolgozok a szakmai továbbképzéseken. Egy hölgynek ráadásul volt bátorsága azt mondani, hogy a színes bőrűek is lehetnek rasszisták”.

Egy másik alkalommal a nő egy kommentre válaszolt és azt írta: “kimerít az oktatásban dolgozó fehér férfiak 99 százaléka és a fehér nők 95 százaléka. Hol lehetne egy kis nyugtom a fehér hülyeségektől?”.

A Fox News Digital megkereste a Védelmi Minisztériumot és azt kérdezte, hogy mit szól Wing rasszista, gyűlölködő és kirekesztő kijelentéseihez, de a minisztérium nem válaszolt a kérdésre.

Wing egyébként olyan gyermekkönyvek társszerzője is volt, amelyekben az állt, hogy a fehéreknek be kell vallaniuk kiváltságaikat, és valójában sokat ártanak a feketéknek azzal, hogy meg nem érdemelt előnyökben részesülnek. Néhány könyv ráadásul félrevezető információkat vagy kirívó csúsztatásokat tartalmaz. A “Mi az a Black Lives Matter?” című könyv például azt állítja, hogy a George Floyd meggyilkolása utáni tüntetések majdnem mindegyike békés volt. Azonban a 2020-ban kitört zavargások több mint egymilliárd dolláros kárt okoztak. Wing társszerzője volt egy gyermekkönyvnek is, amely a rendőrség megszüntetéséről szólt.

Ezek fényében ironikus, hogy amikor Winget 2021 decemberében osztályvezetővé léptették elő, a védelmi tárca méltatta a szakember munkásságát, aki – a dícsérő szavak szerint – “hosszú évek óta részt vesz a diákok és iskolák életében a sokszínűségre, egyenlőségre és befogadására irányuló erőfeszítésekben”.

NAGYVILÁG

Címkék:

critical race theory, united states of america