Semmire nem emlékszik a sofőr, aki halálra gázolta a francia sztárséf fiát

Semmire nem emlékszik a sofőr, aki halálra gázolta a francia sztárséf fiát

A többszörös Michelin-csillagos séf fia egy robogóval épp a piros lámpánál várakozott a fővárosban, amikor a lopott luxusautót vezető ittas férfi elgázolta, a fiatalember belehalt a sérüléseibe.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 11. 10:11

Május 8-án vasárnap késő este Párizsban baleset következtében életét vesztette Yannick Alléno francia sztárséf fia, Antoine Alléno. A 24 éves fiatalember épp egy piros lámpánál várakozott robogójával Párizs belvárosában, amikor nekiment egy luxusautó, az ütközés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett a séf fia, hogy már nem tudták megmenteni, a helyszínen elhunyt, utasát pedig kórházba szállították, a France Info nevű hírportál közúti balesetként írt a történtekről.

A TF1 értesülései szerint a baleset okozója egy 1997-ben született fiatalember, Francky D., aki erősen ittas volt az ütközés idején, vérében 1,3 g alkohol volt a baleset idején. A cikkből az is kiderül, hogy a férfi egy 7. kerületi étterem elől lopott el egy Audi RS6 típusú luxusautót, hamis jegyet adott át az autókat leparkoló dolgozónak, így sikerült elkötnie a kocsit. Ám nem jutott vele messzire, mivel a Place de la Résistance és az Avenue Bosquet sarkán, az Alma híd közelében (ott, ahol 1997-ben Diana hercegnő életét vesztette) nekiment a piros lámpánál várakozó robogósnak. Az ütközést követően gyalog elmenekült a helyszínről, ám nem sokkal később letartóztatta a párizsi agglomeráció közelségbiztonsági osztályának (DSPAP) egyik szolgálaton kívüli munkatársa.

A Le Figaro úgy tudja, hogy a gázoló a Párizshoz közeli Val-d’Oise megye Bezons nevű településének lakója és már a balesetet megelőzően is körözte a rendőrség letöltendő börtönbüntetése miatt. A Le Parisien azt írja, hogy a gázoló a baleset óta őrizetben van, ám kihallgatása során azt állította, hogy semmire sem emlékszik.

Antoine Alléno előtt ígéretes karrier állt, Avignonban és a párizsi Ferrandi gasztronómiai iskolában tanult, majd a Burger Père et Fils (apa és fia burger) nevű éttermet vezette, amelyet édesapjával, a három Michelin-csillagos séffel, Yannick Allénoval közösen indítottak tavaly.

NAGYVILÁG

Címkék:

alma bridge, france, killed by stolen car, paris, star chef's son