Sürgősen meg kell állítani a negyedik hullámot

Sürgősen meg kell állítani a negyedik hullámot

Egyre nő a kötelező oltás bevezetése mellett állók száma, miután vészhelyzet alakult ki a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt.

NAGYVILÁG 2021. NOVEMBER 26. 14:29

Jens Spahn Robert német egészségügyi miniszter a Koch járványügyi intézet (RKI) vezetőjével, Lothar Wielerrel tartott tájékoztatóján azt mondta: a negyedik hullám minden eddiginél erősebb, és Németország minden részét eléri, csak a tetőzés „magassága” kérdéses. Tragikus, százezres határt lépett át a járvány áldozatainak száma, az egészségügyi ellátórendszer is megroskadt, a betegeket a német légierő kórházrepülőgépével szállítják át Bajorországból az ország kevésbé leterhelt térségeibe.

A miniszter hangsúlyozta, hogy soha nem ennyire drámaian komoly az egészségügyi rendszer túélterhelődésének veszélye. Szerinte a védekezés minél tovább marad a jelenlegi keretek között, annál drasztikusabb lépésekre lesz később szükség.

A ZDF felmérése szerint az országban egyre többen – a megkérdezettek közel 70 százaléka – támogatják a kötelező oltás bevezetését.

Ab 10 Uhr live in der #Bundespressekonferenz: @jensspahn und Prof. Wieler (@rki_de) informieren zur aktuellen #Corona-Lage: https://t.co/gNwuuF7f3o