Szélsőbaloldali tanár radikalizálta a diákjait – VIDEÓ

Egy antifasiszta érzelmű pedagógus szélsőbaloldali tartalmakkal próbálta radikalizálni a tanítványait, politikai nézeteikről pedig feljegyzéseket készített. A tanár nem titkoltan forradalmárt akart nevelni diákjaiból, akiket el akart távolítani a jobboldali értékektől. Minderről egy rejtett kamerás felvételen vall.

NAGYVILÁG 2021. SZEPTEMBER 2. 11:15

„180 napom van arra, hogy forradalmárrá változtassam őket (a diákokat – a szerk.)” – többek között ilyen és ehhez hasonló szélsőséges kijelentéseket tett Gabriel Gipe azon a felvételen, amit a leleplező anyagokra specializálódott portál, a Project Veritas közölt a minap.

A titkos interjúban a férfi, aki a kaliforniai tankerületben, az Inderkum gimnáziumban tanít, azt is elárulta, hogy szándékában áll a diákok marxista tanok szerinti radikalizálása, és plusz pontokat akar adni a szélsőbaloldali tüntetésekre és „közösségi rendezvényekre” járó diákoknak. „Minden héten közzéteszek egy naptárat, amiben szerepelnek tiltakozások, közösségi rendezvények, ételosztások. Amikor elmennek egy ilyen eseményre, fotókat készítenek és beszámolót írnak belőle, amiért pedig plusz pontokat kapnak tőlem”, mondta a tanár.
Emellett a tanár elárulta, hogy rendszeresen jegyzetet készít a diákok politikai állásáról, és figyeli ahogy az osztály balra tolódik. „Ideológiai vetélkedőn vesznek részt, én pedig az eredményeiket az osztály falán közzéteszem. Minden évben egyre távolabb kerülnek a jobboldaltól. Az extrém idők szélsőséges ideológiákat kívánnak, szerintem oka van annak, hogy a Z generáció képviselői balra tolódnak”, tette hozzá a tanár.


Gipe egy történetet arról is mesélt, hogy egy diákja egyszer azt írta egy értékelésben, hogy kényelmetlenül érzi magát az osztályterem falán lógó antifa zászló miatt. „Van egy antifa zászló az osztálytermem falán, az egyik diák pedig elkezdett panaszkodni amiatt, hogy kényelmetlenül érzi magát a lobogó láttán. Nos ez a zászló célja, hogy a fasiszták kellemetlenül érezzék magukat. Nem igazán tudom, hogy mit mondjak. Talán a tanulónak nem kellene azonosulnia azokkal az értékekkel, amelyek ellentmondásosak az antifasizmussal”, mondta Gipe. Ezek után pedig kiemelte, hogy az amerikai kormány erőszakos megdöntése a szükséges megoldás a társadalom problémáira.

Az antifasiszta pedagógus a videóban azt is kifejti, hogy szerinte módosítani kellene az emberek gondolkodását. „Tennünk kell valamit most, hogy kigyomláljuk ezt a kultúrát, amely folyamatosan fenntartja a hiper-individualizmust, hiper-versenyképességet, a kapitalista kizsákmányolást és a vagyon megszilárdítását”. Gipe a videóban továbbá elárulja, hogy nem ő az egyetlen tanár, aki ilyen szélsőséges ideológiákat tanít a gyerekeknek. „Három másik tanár tanítja még az osztályomat, akikkel közösen végeztem el egy ilyen programot. Nagyszerű emberek, és határozottan egy oldalon állunk”, mondta. Gipe tantermében megtalálható volt egy kép Mao Ce-tungról is, emellett a férfi Sztálint Fidel Castrot, és Kim Jong Unt ábrázoló bélyegzőket használt.

Ezeket a tartalmakat azóta eltávolították a tantermekből, a férfit felfüggesztették, és az elbocsájtását tervezik. A Natomasi iskolakörzet állásfoglalásában úgy fogalmazott, hogy a szemlélet, amely szerint a tanár oktatja a gyerekeket aláásta a nyilvánosság bizalmát a tanárokkal szemben. A tankerület ezért a férfit fizetés nélküli szabadságra küldte, és további jogi lépéseket fog tenni az ügyben. Gipe-t vélhetően elbocsájtják majd állásából.

NAGYVILÁG

Címkék:

antifasist, education, radical left, united states of america