Szexuális fantáziájukról kellett esszét írnia a diákoknak

Egy egészségtan tanár azt a feladatot adta diákjainak, hogy írjanak egy rövid esszét arról, hogyan kerülnének intim kapcsolatba valakivel, és milyen tárgyakat használnának fel ehhez.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 18. 12:59

Óriási felháborodást okozott az Egyesül Államokban, egy oregoni középiskolában egy házi feladat.

Kirk Miller, az eugene-i Churchill középiskola egészségtanára és futballedzője ugyanis azt a feladatot adta a diákjainak, hogy

írjanak egy rövid esszét egy szexuális fantáziájukról, arról, hogy a 16 éves fiatalok hogyan kerülnének intim viszonyba valakivel.

A feladat leírásában az szerepelt, hogy a fogalmazások “nem tartalmazhatnak semmiféle behatolást vagy orális szexet”, de legalább három tárgyat vagy eszközt kell említeniük. A tanár olyan javaslatokat is tett az eszközökre, mint a romantikus zene, gyertyák, masszázsolaj, tollak vagy ízesített szirupok.

A feladat célja elvileg az volt, hogy rávilágítson arra, miként lehet kifejezni a testi vonzalmat szex nélkül, az Oregon Live beszámolója szerint. A feladatról a felháborodott szülők képernyőképeket is megosztottak az interneten.

“A képen egy feladat látható, amelyet az eugene-i Churchill High School középiskolás diákjai kaptak. Ezt Miller úr, egy egészségtan tanár és futballedző adta” – írta egy szülő egy nyilvános Facebook-bejegyzésében.

Érthetetlen számomra, hogy egy tanár és edző miért érzi magát feljogosítva arra, hogy kiskorú tanulók szexuális fantáziájáról érdeklődjön. Ez teljesen helytelen és undorító

– írta a szülő bejegyzésében. Hozzátéve, hogy

El tudod képzelni, hogy a tanárod vagy az edződ szemébe kell nézned azzal a tudattal, hogy ismeri a legintimebb képzelgéseidet? Ez nem való az iskolába vagy bárhova máshova.

Egy másik szülő az Oregon Live-nak beszélt egy másik feladatról is, amit Miller adott fel a fiataloknak, és amelynek a neve “Kivel tennéd” volt.

A feladatban a felsorolt tevékenységek mellé oda kellett írni annak a fiúnak vagy lánynak a kezdőbetűjét, akivel az adott tevékenységet a fiatal szívesen csinálná.

A szülők szerint azonban a felsorolt tevékenységek szexuális jellegűek voltak, a csókolózástól az orális szexig.

Mint elmondták, a diákok “megalázónak, kínosnak és ijesztőnek” érezték az ilyen feladatokat. És az egyik szülő azt mondta, hogy néhány diák úgy döntött, hogy inkább a Kung Fu Panda című rajzfilm egyik szereplőjének szemszögéből válaszol a kérdésekre, hogy elkerülje a túl személyes hangvételű feladatot.

Missy Cole igazgató csütörtökön e-mailben válaszolt a szülők aggodalmaira, és közölte, hogy az iskola az eugene-i iskolakörzet tisztviselőivel együttműködve felülvizsgálja a középiskolai egészségügyi tantervet, amelynek neve Our Whole Lives (OWL). Az OWL-t egyébként az állam számos körzetében használják, és az oktatási minisztérium is jóváhagyta.

NAGYVILÁG

Címkék:

school, sexuality, usa