Több millió eurót érő ékszert raboltak el a Fashion Weekre igyekvő üzletasszonytól

Több millió eurót érő ékszert raboltak el a Fashion Weekre igyekvő üzletasszonytól

Egy, a körgyűrűn dugóban elakadt brazil üzletasszony ékszereit vitték el robogósok, majd kereket oldottak.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 29. 10:39

Hihetetlenül nagy összegű és rendkívül gyors rablás történt Párizsban, csupán pár másodpercig tartott az akció. A Le Parisien nevű lap számolt be az esetről, melynek kárvallottja egy brazil üzletasszony, aki a francia fővárosban rendezett Fashion Week nevű divathétre érkezett. A luxus kozmetikai termékekkel foglalkozó cég vezetője három munkatársával utazott Párizsba a Roissy-Charles-de-Gaulle reptérre, ahol taxiba szálltak és a belvárosba indultak. A lap értesülései szerint a nőknek sok csomagjuk volt többek között egy Louis Vuitton márkájú táska, amiben több mint három millió euró értékű ékszer volt. A taxi épp az A1-es autópályáról akart ráhajtani a főváros peremén húzódó körgyűrűre, amikor forgalmi dugóba kerültek és megálltak, ezt használták ki a rablók, akik egy robogón érkeztek, betörték a taxi ablakát és kikapták a kézitáskákat, valamint az ékszereket tartalmazó táskát, majd elhajtottak a helyszínről.

A sajtónak nyilatkozó ügyész elmondása alapján egyelőre nem tudják a kár pontos mértékét, de a rablók több mint három millió eurót zsákmányoltak. Az egész akció csupán pár másodpercig tartott, személyi sérülés nem történt, a tettesek azonban elmenekültek és azóta sem sikerült kézre keríteni őket.

Pár évvel ezelőtt gyakoriak voltak az olyan támadások, melyek a repülőtérről a belvárosba tartó turistákat és üzletembereket célozták meg, 2015 májusában robogón közlekedő rablók egy tajvani műgyűjtőtől 5 millió euró értékben tulajdonítottak el ékszereket az A1-es út Landy alagútjában, 2016 novemberében pedig két katari állampolgárságú nőtől vittek el értéktárgyakat, szintén több millió euró értékben.

 

 

NAGYVILÁG

Címkék:

crime, france, jewellery, millions, paris, theft