Tönkreteszi a fiatalokat a baloldali genderlobbi – mondja az oktatási miniszter

A tárcavezetőt többek között arról kérdezték, hogy milyen intézkedéseket kellene tenni az öngyilkosságok és öngyilkossági kísérletek növekvő számának csökkentése érdekében a gyermekek és fiatalok körében. A miniszter arról is beszélt, hogy a fiatalok körében növekvő agresszió forrását miben látja.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 25. 15:04

A lengyel iskolák biztonságos környezetet nyújtanak a gyerekek számára, de ami az iskolán kívül történik, azt nem tudja befolyásolni a lengyel oktatási rendszer. Márpedig egyre több fiatalon vehető észre a fokozódó agresszió és egyre több az öngyilkossági kísérlet is. Przemysław Czarnek lengyel oktatási miniszter szerint az agresszió hátterében a kereszténységet és a családi értékek elleni baloldali lejárató kampány állhat.

Ami a fiatalok körében tapasztalható agresszív viselkedés növekedésének problémáját illeti, Czarnek miniszter kifejtette, hogy az oktatási ágazat növeli a pszichológusok és más szakemberek számát, de elismerte, hogy az agresszió és az öngyilkosságok nem kizárólag a pszichológusok hiánya miatt következnek be.

A tárcavezető egyértelműen a család és a házasság válságára, valamint a keresztény és családi értékek aláásására vezette vissza a probléma forrását. „Azt aratjuk, amit vetünk” – mondta.

Az oktatási miniszter a szülői gondoskodás hiányára mutatott rá, mint a fiatalok iskolán kívüli öngyilkossági kísérleteinek növekedésének egyik fő okára. „A gyermek nem iskolába, hanem családba születik, és elsősorban a szülei nevelik”- jelentette ki, majd megjegyezte hogy az iskola soha nem helyettesítheti a szülőket, csak kiegészítheti a szülői gondoskodást. Ahogy fogalmazott: „az iskolának nincs hozzáférése az otthonhoz délutánonként, és nem tudja ellenőrizni a számítógép vagy az okostelefon használatát éjszaka, hétvégén és a szünidőben”. Az oktatási miniszter szerint a megoldás az, hogy vissza kell térni az alapokhoz.

„Mindenekelőtt térjünk vissza a családhoz, ne harcoljunk ellene baloldali, gender- és LMBT-ideológiákkal, ne becsméreljük az értékeket és a családot a fiatalok homlokára írt vulgáris jelszavak hivalkodó utcai felirataival”

hívta fel a figyelmet Czarnek, aki azért is bírálta a baloldalt, mert demoralizációt szít. Mint mondta:

„A baloldali szervezetek tönkreteszik a fiatalok elméjét és mentalitását azzal, hogy megpróbálják megmondani nekik, hogy kik ők, megpróbálják meggyőzni őket a szexuális identitásukról, majd otthagyják őket ezekkel a problémákkal, végül a társadalom szembesül a következményekkel”.

Czarnek szerint a televízió, a rádió és az internet korlátok nélküli használata befolyásolja a viselkedést, és problémákhoz vezet a diákok viselkedésében. „Ha mi döntéshozók és az iskolák korlátlan hozzáférést engedünk, akkor a szülők nyomás alatt vannak, és ha nem tudják, hogy mit csinál a gyermekük az interneten, kivel találkozik ott, milyen játékokkal játszik, akkor a pszichológiai károk arra kényszerítenek minket, hogy egyre több szakembert küldjünk a gyerekekhez” – mutatott rá az oktatási miniszter. Hozzátette, hogy a lengyel oktatás úgy reagál ezekre a jelenségekre, hogy 2 milliárd zlotyt költ a főállású pszichológusok, pedagógusok és gyógypedagógusok számának növelésére.

NAGYVILÁG

Címkék:

education, poland, school