Tucatjával engedik be és utaztatják az ország belsejébe az illegális migránsokat – videó

Tucatjával engedik be és utaztatják az ország belsejébe az illegális migránsokat – videó

Civil szervezetek segítségével engedik be az illegális migránsokat a déli határnál, majd buszokra ültetik őket, hogy az ország különböző pontjaira utazhassanak. Erről egy videót is közzétett egy újságíró. Nem ez az első alkalom, hogy ilyen felvételek kerültek az internetre.

NAGYVILÁG 2022. MÁJUS 27. 08:28

Döbbenetes felvételeket készített egy amerikai újságíró az Egyesült Államok déli határánál. Drew Hernandez videóra vette, ahogy különböző civil szervezetek megszervezik az illegális migránsok utaztatását az Egyesült Államok területére. A videóban Hernandez elmagyarázza, hogy az illegális bevándorlókat a határon átvizsgálják, majd egy adatfeldolgozó központba küldik.

„Az illegális migránsok kisétálnak ebből az NGO-ból. Szó szerint csak úgy kisétálnak az amerikai utcára”

– magyarázza döbbenten az újságíró, aki ezután a központ mellett parkoló buszokra mutat, mondván hogy ezek a járművek civil szervezetek tulajdonában vannak. „Ez az, ahogyan ezek az emberek csak úgy simán és illegálisan bejutnak ebbe az országba” – mondja Hernandez a felvételen, majd hozzáteszi, hogy amint elindul egy migránsokkal teli busz, azonnal leparkol a következő, és ez így megy tovább egész nap. Hernandez azt is elmondta, hogy sok NGO keresztény, katolikus szervezetnek álcázza magát.

Nem ezek az első felvételek, amelyek lerántják a leplet arról, hogyan engedik be migránsok tömegeit az Egyesült Államokba. Ahogy arról a V4NA is beszámolt, rengeteg pénzt költött a Biden-adminisztráció arra, hogy illegális határátlépőket szállítson az Egyesült Államok különböző részeire. A demokrata elnök tízezreket szállíttatott repülővel egyes államokba. Rejtett kamerás felvételek készültek arról, ahogy a migránsok az éjszaka leple alatt kereskedelmi repülőjáratokkal utaztak az ország különböző pontjaiba.

Ez az akció legalább 340 millió dollárjába került az amerikai adófizetőknek 2021 első kilenc hónapjában. A magánvállalatok és civil szervezetek segítségével végrehajtott művelet során az illegális bevándorlókat a déli határról többek között New York, Florida és Pennsylvania államok kis- és közepes méretű repülőtereire szállították. A járatokon ráadásul fényképes igazolványt sem kellett felmutatniuk a bevándorlóknak és előzetes egészségügyi szűrés sem volt kötelező. De nemcsak a bevándorlók utaztatására költött el százmilliókat a Biden-adminisztráció. Tavaly összesen 212 millió dollárt fordítottak arra, hogy orvosi ellátást biztosítsanak a határátlépőknek és a szövetségi őrizetben lévő illegális külföldieknek.

2021 egyébként rekordév volt a határokon: több mint 1,7 milliós migráns akart bejutni az Egyesült Államok területére. 2022 pedig valószínűleg a tavalyit is felülmúlja majd, hiszen csak áprilisig csaknem 1,3 millió migráns érkezett a határra.

NAGYVILÁG

Címkék:

asylum seekers, illegal migrants, usa