Tűzoltókra támadt egy fiatalokból álló csoport – videó

Tűzoltókra támadt egy fiatalokból álló csoport – videó

A fővárosban több tucatnyi fiatal napok óta provokálja a hatóság embereit, szemeteseket gyújtottak fel, majd a kiérkező tűzoltókra támadtak, csak rendőri erősítéssel sikerült visszaverni őket.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 10. 17:50

Napok óta provokálja a brüsszeli rendőröket és tűzoltókat egy fiatalokból álló banda, sajtóértesülések szerint szemeteseket és rollereket gyújtottak fel, majd rátámadtak a helyszínre érkező tűzoltókra, körbevették és kövekkel dobálták meg őket. A Sudinfo nevű lap értesülései szerint éjjel 2 órakor értesítették a tűzoltókat, akiknek sikerült hamar eloltani a tüzet, ám ekkor rájuk támadt egy mintegy húsz fiatalból álló banda, feltehetően azok, akik a tüzet okozták. A megtámadott tűzoltók rendőri erősítést kértek, így végül sikerült megfékezni őket, a rendőrök nem sérültek meg, a Brüsszeli Fővárosi Régió Tűzoltóságának és Sürgősségi Betegellátásának (SIAMU) szóvivője, Walter Derieuw elmondása alapján azonban a tűzoltók járművein nyomot hagytak a kövek és az egyik tűzoltó sisakját is eltalálták, írja az Rtl.be.

Az SLFP Közszolgálati Szabad Szakszervezet elnöke, Eric Labourdette arról beszélt a BX1 hírportálnak, hogy a tűzoltók rendkívül dühösek a történtek miatt, mert ismétlődő erőszakos cselekedetekről van szó.

Walter Derieuw megmutatta a sajtó munkatársainak a mélyedést, amit az egyik kő ütött a tűzoltósági laktanya ajtaján, hozzátéve, hogy szerencsére rajta volt a sisak az egyik tűzoltón, akit eltalált egy kő, mert így megvédte a komolyabb sérüléstől.

A tűzoltók nem értik, hogy miért kellett a fiataloknak azokra támadniuk, akiknek mások segítése a feladata, szóvivőjük elmondása alapján csupán annyit szeretnének, hogy hagyják őket nyugodtan dolgozni.

A szakszervezetek is kemény fellépést, szankciókat követelnek az elkövetőkkel szemben. A riportból az is kiderül, hogy a tavalyi évben a belga fővárosban 58 alkalommal estek fizikai erőszak áldozatául tűzoltók, ami enyhe növekvést jelent az előző évekhez képest.

Brüsszel fővárosi régió európai és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, Pascal Smet a Twitteren reagált a történtekre, szerinte az, aki olyan embereket támad meg, akik elkötelezték magukat arra, hogy akár a saját életük kockáztatásával szolgálják a társadalmat, nem tisztelik a társadalmat. Hozzátette, a tűzoltóság feljelentést tesz az ügyben és a rendőrség és az igazságszolgáltatás szigorú fellépését tartja helyénvalónak.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

belgium, brussels, firemen attacked