Újabb bizonyíték: hazudott Joe Biden

Újabb bizonyíték: hazudott Joe Biden

Az Egyesült Államok elnöke a fia, Hunter Biden körül kirobbant botrány kapcsán azt állította, hogy soha nem beszélt vele a piszkos üzleteiről, egy hangüzenet azonban lebuktatta az elnököt.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. JÚNIUS 28. 14:39

A szóban forgó hangüzenet, amelyet Hunter Biden hírhedt, elhagyott laptopján találtak meg, ellentmond Joe Biden elnök folyamatos tagadásának. Az Egyesült Államok elnöke ugyanis többször is azt állította, hogy semmit sem tudott a fia üzleteiről és soha nem beszélt vele azokról, így azt sem tudhatta hogy ezek az ügyletek korántsem tiszták.

„Hé, haver, itt apa. Szerda este negyed kilenc van. Ha lesz rá lehetőséged, csak hívj fel. Semmi sürgős. Csak beszélni akartam veled. Úgy gondoltam, hogy az online megjelent cikk, amelyet holnap nyomtatásban is megjelentet a Times, jó volt. Azt hiszem, már tiszta vagy”

– mondta Joe Biden az 52 éves fiának. Elise Stefanik republikánus képviselő szerint a hatóságoknak ismét felül kell vizsgálniuk, hogy Joe Biden miként lehet érintett Hunter Biden piszkos üzleteiben.

„Joe Biden azt mondta, hogy soha nem beszélt Hunterrel az ügyleteiről. Ez egyszerűen nem igaz. Tudnunk kell, hogy Joe Biden mit tudott és mikor tudott róla. Ez a hangüzenet csak a jéghegy csúcsa, amikor a Biden-bűncsalád ellen gyűlő bizonyítékokról van szó. Amikor a republikánusok visszaveszik a kongresszust, a nemzetbiztonság érdekében a kongresszusi felügyeleti jogkörünket arra fogjuk használni, hogy minden amerikai számára feltárjuk az igazságot”

jelentette ki a The New York Postnak a képviselőnő.

Joe Biden azután hagyott hangüzenetet a fiának, hogy 2018-ban a sajtó részletezte Hunter ügyleteit Ye Jianminggal, egy „gyorsan felemelkedő” kínai olajmágnással, aki 2016-ban a CEFC China Energy Company-t vezette, mielőtt két évvel később letartóztatták gazdasági bűncselekmények miatt.

A Biden család körül kirobbant botrányban kiderült továbbá az is, hogy Joe Biden fia, Hunter arra használta fel apja pozícióját, az Obama-kormányzat amerikai-ukrán kapcsolatokért felelős vezetőjét, hogy gazdaggá tegye a családot. A mainstream média azonban az elnökválasztási kampány miatt nem volt hajlandó foglalkozni a történettel. A közösségi média még azt is megakadályozta, hogy The New York Post leleplező cikkét megoszthassák az emberek.

Bidenék orosz beavatkozásként tekintettek a leleplező cikkre. Most azonban – azután, hogy Joe Biden megnyerte az elnökválasztást – már a balliberális fősodrú média is megerősítette, hogy a laptopos sztori végig helytálló volt. Az Igazságügyi Minisztérium is elismeri, hogy korrupciós ügyekkel kapcsolatos nyomozás alapját olyan e-mailek és üzenetváltások képezik, amelyek Hunter Biden laptopjáról származnak és amit a fiatalabb Biden egy delaware-i szervizben hagyott. Az e-maileket és a laptopon található adatokat már a nyomozást ismerő emberek is hitelesítették.

A MacIver Institute szerint azóta világossá vált, hogy a botrány lényegében nem is Hunter Bidenről szól, hanem Joe Bidenről, aki a fiát táskás embernek használta alelnöksége idején.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

hunter biden, joe biden, scandal, usa