A gazdaság újraindításához is hozzájárul az új építésű házak, lakások vásárlásának vagy építtetésének áfacsökkentése

Az új építésű házak, lakások vásárlásának, illetve építtetésének támogatásáról beszélt a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára vasárnap.

GAZDASÁG POLITIKA 2021. FEBRUÁR 14. 13:58

Zsigó Róbert a közösségi oldalára feltöltött videójában azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy az új építésű családi házak vagy lakások vásárlása, valamint generálkivitelezővel történő építtetése esetén az áfa – az otthonteremtési program részeként – 27 százalékról öt százalékra csökken Magyarországon.

Az áfa csökkentése az embereknek és a vállalkozásoknak is segít, valamint hozzájárul a gazdaság újraindításához, mondta az államtitkár.

Hangsúlyozta, hogy a kedvezménnyel a 150 négyzetméter alatti lakások vagy 300 négyzetméter alatti családi házak esetében mindenki élhet. Ha az ingatlan 2022 végéig építési engedélyt kap, a kedvezmény 2026 végéig vehető igénybe, jelezte.

Ez a kormányzati intézkedés segít abban, hogy a családok feje felett biztos tető legyen. Hozzájárul a gazdaság újraindításához is, hiszen segítséget nyújt a vállalkozásoknak abban, hogy munkahelyeket tartsanak meg, illetve új munkahelyeket hozzanak létre, mondta Zsigó Róbert.

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

family, family house, flat, Hungary, support, taxes