A gyenge választási eredmény és a szexbotrány ellenére is maradt a párt élén az eddigi elnök

Teljesen leszerepelt a párt az országgyűlési választásokon, ráadásul nem rég egy szexuális zaklatási botrány is kirobbant a pártban, mégis marad Jakab Péter a magyarországi Jobbik nevű párt elnöke.

POLITIKA 2022. MÁJUS 7. 14:58

A sorozatos botrányok ellenére Jakab Péter marad a magyarországi Jobbik elnöke, így döntöttek a párt XXIV. tisztújító kongresszusán.

Annak ellenére maradhat pozíciójában az elnök, hogy Jakab már az előválasztás során is csúfos vereséget szenvedett, az április 3-i magyar országgyűlési választáson pedig a Jobbik volt az egyetlen párt, amelyik egyetlen egyéni mandátumot sem szerzett.

A botrányok is sorozatosak voltak a párt körül. Ahogy arról korábban a V4NA is beszámolt, még a választások előtt Jakab zűrös lakásügyeivel volt tele a magyar sajtó, majd az is kiderült, hogy a pártelnök nagyon ritkán lakik az Országgyűlés által neki bérelt ingatlanban, helyette viszont rendszeresen kabinetfőnökének, Molnár Enikőnek otthonában tölti az éjszakát. A magát családapaként beállító politikusnak közben a házassága is tönkrement.

Néhány napja robbant az újabb, szexuális zaklatási botrány a Jobbik háza táján, amikor kiderült, hogy egy jobbikos disznótoron még decemberben

A párt egyik vezető politikusa egy jobbikos disznótoron meg akarta erőszakolni párttársa élettársát.

Az ügyet ráadásul megpróbálták eltussolni, és Jakab is tudott az esetről, bár ő csak később értesült róla,

Mert azon az estén állítólag olyan részeg volt, hogy felállni se bírt.

Jakab egyébként 2020 januárjában került a Jobbik élére, és hamar a volt baloldali miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc egyik fő szövetségese lett, ami miatt folyamatosan veszítették el szavazóikat.

POLITIKA

Címkék:

Hungary, jobbik, péter jakab, scandal