Árnyékkormányt alakít az exminiszterelnök

A bukott magyar miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc, a DK-elnöke napokon belül árnyékkormányt alakít felesége, Dobrev Klára vezetésével.

POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 16. 15:30

„Eljött az ideje: Dobrev Klára árnyékkormányt alakít!” – olvasható a magyarországi Demokratikus Koalíció (DK) nevű párt pénteki Facebook-bejegyzésében. Mint írták, a párt elnöksége arra kérte fel Dobrev Klárát, a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc feleségét, a párt európai parlamenti képviselőjét, aki tavaly kikapott a baloldali előválasztáson Márki-Zay Pétertől, hogy alakítsa meg a magyar történelem első igazi árnyékkormányát, és mutassa meg: van kormányzóképes alternatíva.

A Magyar Nemzet című lap már péntek délelőtt arról írt, erre „készülhetett” Gyurcsány.

A DK-elnök ugyanis hónapok óta folyamatosan azt írta a közösségi oldalán, hogy készülnek valamire. Ezekben a bejegyzésekben Gyurcsány becsmérlő szavakkal bírálta a miniszterelnököt, a kormányt, és rendszerváltásról, lázadásról, új, nyugodt időszakról beszélt.

A rendszer lebontásával összefüggésben közölte, ellenzékinek lenni hazafias kötelesség, a rosszul működő rendszert lebontani hazafias tett. Botrányos módon emlékezett a 2006-os eseményekre is, péntek reggel pedig jelezte: Szóltam készülünk, szólok: felkészültünk.

POLITIKA

Címkék:

dk, ferenc gyurcsany, Hungary, klara dobrev