"Brüsszel visszaél a hatalmával"

Brüsszel visszaél a hatalmával, összevissza fenyegetőzik, politikai zsarolást folytat, mondta a Magyarországnak járó uniós források esetleges visszatartásával kapcsolatban Hidvéghi Balázs a nagyobbik magyar kormánypárt, a Fidesz EP-képviselője a közszolgálati Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

POLITIKA 2021. JÚLIUS 18. 08:57

Az EP-képviselő hozzátette, hogy ezt Brüsszel nem teheti meg. Ezek a források ugyanis nem könyöradományok, nem segélyek, ezek járnak Magyarországnak. Brüsszelnek nincs joga a visszatartásukhoz, ez a politikai fenyegetőzés, zsarolás része.

A magyar kormány rendszeresen nemzeti konzultáció keretében kéri ki az emberek véleményét az őket érintő fontos kérdésekben. A legújabb, jelenleg is folyó nemzeti konzultációval kapcsolatban Hidvéghi kifejtette, Brüsszelt kifejezetten érdekli a magyar társadalom véleménye, kiemelt figyelemmel kíséri a nemzeti konzultációt is, amely rendkívül sikeres eszköz. “Nagyon szeretném kérni minden magyar állampolgártól, hogy mondja el a véleményét, ez a mi munkánkat Brüsszelben nagyban segíti”, fűzte hozzá a Fidesz EP-képviselője.

Annak kapcsán, hogy a migráció szabályozása miatt “az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé idézte” Magyarországot, Hidvéghi Balázs elmondta: ez azért van, mert Magyarország nem hajlandó beengedni a területére az illegálisan érkező bevándorlókat, csak az ország külképviseletein lehet beadni a menekült kérelmeket. Erre azért van szükség, mert folyamatosan nő a migrációs nyomás, nem tudják eltávolítani az EU területére bejutott migránsokat, akik több országban “szörnyű bűncselekményeket” követnek el.

Magyarország azonban határozott politikát folytat a migráció ügyében. “Mi elszántak vagyunk abban, hogy kiálljunk a magyarok érdekei mellett, elszántak vagyunk abban, hogy megvédjük hazánkat”, mondta a Fidesz EP-képviselője

A riporter Brüsszel “LMBTQ expanziójára” vonatkozó felvetése kapcsán Hidvéghi Balázs kifejtette: ez egy elterelő hadművelet az Európai Bizottság részéről.

“Az a problémájuk a törvénnyel, hogy nem vagyunk hajlandóak LMBTQ aktivistákat beengedni az óvodákba, iskolákba. Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy kisgyerekeket szüleik akaratával ellentétben szexuális propagandának tegyenek ki, ez nem történhet meg Magyarországon”, mondta a fideszes politikus.

Épp ideje volt lépni, mert az LMBTQ szervezetek nyomása drámaian megnőtt az utóbbi időben. A felnőttek úgy élik az életüket, ahogy akarják, ez a szabályozás nem róluk szól, hanem a gyerekekről, jegyezte meg Hidvéghi Balázs.

Minden erőnkre szükség van, hogy ellenálljunk ennek a nyomásnak, a korábbi támadásokat is meghaladó mértékű összehangolt akció indult Magyarország ellen, hangoztatta a Fidesz EP-képviselője.

POLITIKA

Címkék:

balazs hidveghi, european commision, Hungary, lmbtq, mep, migration