Egy év alatt csak kétszer ment be a Parlamentbe, de milliókat tett zsebre a politikus

Egy év alatt csak kétszer ment be a Parlamentbe, de milliókat tett zsebre a politikus

Az elmúlt egy évben az országgyűlési képviselő mindössze két alkalommal ment be az Országházba, vagyis a baloldali politikus lényegében nem járt be a munkahelyére. Ehhez képest parlamenti képviselőként ez idő alatt bruttó 15 millió forint tiszteletdíj illette meg, és kapott irodát, lakást, üzemanyagkártyát és fizetett munkatársat.

POLITIKA 2022. ÁPRILIS 30. 16:50

Nem vesz részt az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén Hadházy Ákos, magyar politikus – ezt maga a baloldali képviselő tudatta pénteken a széles nyilvánossággal, megróva egyúttal minden olyan megválasztott politikust, aki elmegy az egyébként valamennyi parlamentáris demokráciában kiemelkedőnek számító politikai eseményre.

Bár az állatorvosból lett politikus különlegesnek igyekszik beállítani távolmaradását a parlamenti ülésteremtől, a helyzet úgy áll, hogy abban nincs semmi rendkívüli.

Az utóbbi időben ugyanis Hadházy Ákos lényegében nem járt be a munkahelyére

– írja a Magyar Nemzet.

A botrányairól hírhedtté vált baloldali politikus az elmúlt egy évben mindössze két alkalommal, tavaly május közepén és szeptember végén járt a Parlamentben.

Ahhoz képest, hogy Hadházy akkurátusan elkerülte a Parlament épületét, országgyűlési képviselőként egészen szép summát vehetett fel.

A politikusnak az elmúlt egy esztendőben bruttó 14 740 800 forint (kb. 41 ezer euró) illetmény járt, tiszteletdíja március óta bruttó 1 316 400 forint (kb. 3600 euró). Ezen felül Hadházy Ákost megilleti üzemanyagkártya, kap irodát, lakást, kommunikációs eszközöket, illetve foglalkoztathat munkatársat.

Hadházy Ákos a legutóbbi alkalommal, 2018-ban is igyekezett felhasználni az Országgyűlés megalakulását némi médiafigyelem megszerzésére – akkor az alakuló üléshez képest egy hónappal később, június 4-én tette le a képviselői esküjét. Abban ugyanakkor láthatóan nem hisz, hogy parlamenti felszólalásokban hívja fel a közfigyelmet egyes fontos ügyekre vagy így képviselje választóit.

POLITIKA

Címkék:

akos hadhazy, Hungary, left