Egyre többen aggódnak Biden mentális állapota miatt

Ronny Jackson, Barack Obama orvosi stábjának egykori tagja úgy véli, Joe Biden amerikai elnöknek előbb-utóbb le kell mondania tisztségéről „kognitív egészségügyi aggályok” miatt. Ha nem teszi meg magától – fogalmazott –, akkor kényszeríteni fogják erre.

POLITIKA 2021. JÚLIUS 24. 11:09

Barack Obama amerikai exelnök egykori orvosa a Fox News műsorában aggodalmának adott hangot Joe Biden kognitív-mentális egészségével kapcsolatban, amely egyébként régóta visszatérő téma az amerikai sajtóban. Ronny Jackson szerint az idős amerikai elnök egyes megnyilvánulásai egyértelműen utalnak mentális hanyatlásra. „Már a kezdetektől fogva mondom, (…), hogy itt valami nem stimmel. Már akkor is mondtam, amikor Joe Biden még csak jelölt volt, és tudtam, hogy ez csak rosszabb lesz” – fogalmazott az orvos, aki jelenleg Texas 13. számú körzetének képviselője.

Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ebben a fontos kérdésben senki nem gyakorol nyomást a kormányra, pedig kellene.

„Hol vannak most azok az akadémikusok, akik odakint azt követelték, hogy Trump elnök végeztessen tesztet a kognitív képességeire vonatkozóan?” – tette fel a kérdést. Jackson a hónap elején maga is felszólította Bident, hogy végeztessen kognitív vizsgálatot, miután véleménye szerint az elnök több megnyilvánulásakor is zavarodottnak tűnt.

Az orvos szerint „Amerika ellenfelei” kihasználhatják az elnök mentális állapotát, akár egy támadásra is. Biden kognitív állapota „nemzetbiztonsági kérdés” – mondta.

Mostanában többen is megkérdőjelezték Biden mentális alkalmasságát annak beszédei miatt.

POLITIKA

Címkék:

joe biden, Ronny Jackson