Ezzel gyanúsítják a két baloldali EP-képviselőt, ma elveszíthetik a mentelmi jogukat

A folyamatban lévő nyomozás során úgy tűnik, hogy Andrea Cozzolino 2019 után a gyanú szerint részt vett egy olyan megállapodásban más személyekkel, amely azzal járt, hogy együttműködtek külföldi államok érdekeinek védelme érdekében az Európai Parlamentben.

POLITIKA 2023. FEBRUÁR 2. 08:31

A belga szövetségi ügyészek azzal gyanúsítják Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti képviselőt, hogy pénzt fogadott el cserébe azért, hogy olyan határozatokat blokkoljon, amelyek sértették az EU-n kívüli országok érdekeit – derül ki az Európai Parlament által közzétett dokumentumból. Mindezt annak a két jelentésnek az egyikében említik, amelyet csütörtökön bocsátanak szavazásra és amelynek célja, hogy megfosszák Cozzolinót és képviselőtársát, Marc Tarabellát mentelmi joguktól. Ők ketten ugyanis nyakig benne lehetnek a brüsszeli korrupciós botrányban. A hatóságok azt vizsgálják, hogy a két képviselő elfogadott-e bármilyen jutalmat Marokkótól és Katartól.

A Cozzolinóról szóló jelentésben az olvasható:

“A folyamatban lévő nyomozás során úgy tűnik, hogy Andrea Cozzolino 2019 után a gyanú szerint részt vett egy olyan megállapodásban más személyekkel, amely azzal járt, hogy együttműködtek külföldi államok érdekeinek védelme érdekében az Európai Parlamentben”.

POLITIKA

Címkék:

corruption, eu, money, qatargate