Lángokban az ország, de a belügyminiszter Mallorcán fürdőzik

Lángokban az ország, de a belügyminiszter Mallorcán fürdőzik

Össztűz zúdult Nancy Faeser szociáldemokrata belügyminiszterre, mert miközben lángokban állnak az utcák országszerte, ő a napfényes üdülésén piheni ki a bukott választási kampányt.

POLITIKA 2023. OKTÓBER 25. 07:19

Óriási port kavart Németországban Nancy Faeser szociáldemokrata szövetségi belügyminiszter mallorcai nyaralása, ami miatt össztüzet nyitottak a tárcavezetőre az ellenzéki erők, de a kormánykoalíció partnerek sem maradtak maradéktalanul csendben. Mint ismert, Németországban naponta százak fejezik ki támogatásukat a Hamász iszlamista terrorszervezet mellett, az utcák lángokban állnak a zavargások miatt és a rendőrök napi szinten keverednek összetűzésbe az agresszív tüntetőkkel.

Amikor pedig nem a tüntetések miatt rettegnek az emberek, a zsidó lakosokat terrorizálják és antiszemita támadásokkal vannak tele a híradások Németországban.

Mindeközben Nancy Faeser a napfényes Mallorcán igyekszik kipihenni a hosszú és fáradalmas hesseni tartományi választási kampányt, amelyen a vezetésével történelmi bukásba szaladtak bele a szociáldemokraták. Hiába, a munka gyümölcsét még a méretes kudarc sem tudja megkeseríteni. Csakhogy belügyminiszterként ő a felelős azért, hogy a feldühödött Hamász-szimpatizánsok rendőrökre és zsidó intézményekre támadnak.

A Bild kérdésére az ünnepi képekről a szövetségi belügyminisztérium azt mondta: „Faeser szövetségi belügyminiszter mindig szolgálatban van”. A minisztérium szóvivője azonban nem cáfolta a nyaralást.

Faeser Mallorcán nyaral, miközben Németország belpolitikai káoszba süllyed. Ennél egyértelműbben aligha lehet kifejezni érdektelenségét a lakosságunk érdekei iránt – jelentette ki Martin Hess az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt politikusa a közösségi oldalán. Hozzátette:

„Gátlástalan antiszemiták csatatérré változtatják utcáinkat, az illegális belépések száma robbanásszerűen emelkedik, viharáradat pusztít a német Balti-tenger partjainál, de az ország sivár biztonsági helyzete ellenére a szövetségi belügyminiszternek jobb dolga is van”.

Az AfD politikusa kiemelte, hogy az embernek valóban az a benyomása, hogy Faeser mallorcai nyaralása menekülés a felelősség elől, amellyel a hivatalba lépése óta nem tud megbirkózni. Már a hesseni választási kampány során miniszteri posztját részmunkaidős állássá csökkentették. Ennek a hanyagságnak a következményeit most nap mint nap tapasztalható városainkban. A fürdőzési szabadság egy súlyos biztonsági válság közepette nem más, mint a szolgálat megtagadása. Úgy fogalmazott:

„Ez teljességgel elfogadhatatlan. 2021 óta mondom: Faeser veszélyt jelent a biztonságunkra. Végre olyan belügyminiszterre van szükségünk, aki komolyan veszi és maximális elkötelezettséggel tölti be fontos tisztségét. Németországnak végre újra biztonságossá kell válnia!”

Dennis Radtke, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa sem hagyta szó nélkül a dolgot, és a közösségi oldalán támadta a hasát süttető belügyminisztert. „Mit engednék még meg a belügyminiszternek, mielőtt Olaf Scholz kancellár menesztené végre?” – tette fel a kérdést.

De még a kormánykoalíciós partnerek is élesen bírálták a nyaralgató tárcavetetőt. A Balti-tengeren milliós károkat okozó súlyos, történelmi viharhullám kapcsán a katasztrófavédelemért is Faeser lenne a felelős, de a feladatait mégsem tudja ellátni, hiszen fontosabb dolga van – utalt Wolfgang Kubicki, a liberálisok (FDP) frakciójának alelnöke arra, hogy elfogadhatatlan a kormánypártok körében is Nancy Faeser nyaralása.

 

POLITIKA

Címkék:

germany, holiday, nancy faeser, scandal