FPÖ: Ausztria megint elárulta Magyarországot és beavatkozott a belpolitikájába

Az osztrák jobboldali párt szerint az állítólag kereszténydemokrata és családcentrikus osztrák kormánypárt ismét letérdelt a zöldpárti genderlobbi előtt, hátba szúrva ezzel Magyarországot és ismét elárulva a barátságot.

POLITIKA 2023. MÁRCIUS 26. 12:51

Az osztrák kormánypártok ismét elárulják a Magyarországgal való baráti kapcsolatokat – így reagált az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jobboldali párt arra, hogy az osztrák kormány – Karoline Edtstadler -alkotmányügyi miniszter vezetésével – a napokban bejelentette, támogatja az Erópai Bizottság Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárását. Még tavaly decemberben derült ki, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegés megállapításáért nyújtott be keresetet az Európai Bírósághoz a gyermekvédelmi törvény miatt.

Christian Hafenecker, az FPÖ családiügyi szakpolitikusa szerint a legnagyobb kormánypárt az Osztrák Néppárt (ÖVP) – amely kereszténydemokratának vallja magát – ismét letérdelt a zöldpárti genderlobbinak, és már nem csak Ausztriában okoz súlyos károkat, hanem a hátarain túl is.

“Egy olyan állítólag kereszténydemokrata, családcentrikus párt, mint az ÖVP, nem habozik a radikális LMBTQ lobbi mellé állni, és nyíltan fellépni a család- és gyermekvédelem érdekei ellen. Természetesen a Brüsszelhez kötődő Edtstadler alkotmányügyi miniszter ismét vezető szerepet játszik ebben. Nemcsak a saját társadalmukba vernek éket, hanem aktívan beleavatkoznak szomszédunk belpolitikájába is, és meg akarják diktálni a magyaroknak, hogyan kell alakítaniuk a családpolitikájukat”

– jelentette ki Hafenecker, aki hozzátette, hogy ez semmilyen körülmények között nem tűrhető, és méltatlan egy semleges ország miniszteri tisztségéhez. Az FPÖ politikusa úgy véli, hogy az, hogy Magyarország megvédi gyermekeit a korai szexualizációtól és a transznemű ideológiától, példamutató kellene, hogy legyen, nem pedig ok a kritikára.

POLITIKA

Címkék:

austria, fpö, Hungary