Három veszély fenyegeti Magyarországot, a népvándorlás, a járványok és Gyurcsány

Három veszély fenyegeti Magyarországot, a népvándorlás, a járványok és Gyurcsány

Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszélt erről a Fidesz-KDNP frakcióülésén.A Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor nem fogta vissza magát idei évadzáró beszédében Debrecenben.

POLITIKA GAZDASÁG 2021. JÚNIUS 17. 07:30

Orbán Viktor összegzése szerint az elmúlt egy évben súlyos nemzetközi válság volt, nemcsak egészségügyi, de gazdasági is, mely súlyosan érintette a családokat, szétzúzta a hagyományos emberi kapcsolatokat. Egyszerre volt tehát egészségügyi, gazdasági és szociális válság – írja a Magyar Nemzet.

A magyar kormányfő megerősítette, a sikeres oltásnak vannak gazdasági eredményei is, mert Magyarországot egy-másfél hónappal korábban tudták újraindítani más európai országokhoz képest, ez a gazdasági növekedésben minimum egyszázalékos többletet jelent.

Megismételte az elmúlt hetek bejelentéseit:

– ahhoz, hogy a gazdaság 2022 elejére visszatérjen a válság előtti szintjéhez, 5,1 százalékos növekedés kell idén. – Ennél magasabb növekedés esetén, minimum 5,5 százaléknál már jelentősen csökkenteni tudják a munkát terhelő adókat, 200 ezer forintra tudják emelni a minimálbért,

– nyugdíj-prémiumot kapnak idén a nyugdíjasok,

– és jövőre folytatják a 13. havi nyugdíj visszaépítését.

– A miniszterelnök hangsúlyozta, lesz családi adó-visszatérítés, februárban visszaadják a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, amit 2021-ben befizettek, és a dolgozó fiatalok adóját is eltörölték, a pénz, amit megkeresnek, az náluk is marad.

Orbán Viktor a közelgő választásokra is adott útravaló a kihelyezett frakcióülés résztvevőinek. A Magyar Nemzet információi szerint úgy fogalmazott:

„Gyurcsány osztja a szerepeket, az ő kezében van minden, ezt ne felejtsétek el! Mi tudjuk az igazságot, de azt mindenkinek meg kell tudnia!”

Orbán szerint ha Gyurcsány Ferenc visszatér, a baloldal újra megemeli az adókat, különösen a gyerekesekét, beengedik a migránsokat és megemelik a rezsit, a Fidesznek ezt kell megakadályoznia.

Természetesen Budapest főpolgármestere, a miniszterelnöki babérokra törő Karácsony sem maradt ki, aki Orbán Viktor szerint csak egy epizódszereplő a Gyurcsány-show-ban.

A miniszterelnök szerint Karácsonynak nem a Fidesszel van vitája, hanem a való élettel, a múltjában rejlő hazugságokkal, a nyelvtudás hiányával és a városvezetéssel.