Magyarország nem szavazza meg az újabb brüsszeli szankciós csomagot

Magyarország nem szavazza meg az újabb brüsszeli szankciós csomagot

Amíg nincs megoldás a magyar energiabiztonságra, nem szavazza meg Magyarország az újabb brüsszeli szankciós csomagot – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán vasárnap.

POLITIKA 2022. MÁJUS 8. 17:55

„Telefonon beszéltem Shahid Abdullah barátommal, az ENSZ Közgyűlésének elnökével, akivel gyakran egyeztetünk az ukrajnai háború kapcsán” – olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében. Mint írja, arra kérte az elnököt, hogy az ENSZ továbbra is vesse latba minden tekintélyét a tűzszünet és a béketeremtés érdekében, hiszen a „magyaroknak a minél előbbi béke az érdeke”.

Szijjártó Péter Shahid Abdullahhal történt megbeszélésén szóba került az újabb brüsszeli szankciós csomag is. A magyar miniszter szerint az ENSZ közgyűlésének elnöke „jól tudja”, hogy Magyarország eddig az összes szankciós csomagot megszavazta, „de ez a legújabb lerombolná az eddig biztos lábakon álló magyar energiaellátási biztonságot. Mindaddig, amíg nincsen megoldás a brüsszeli javaslat által előidézett problémára, addig mi ezt a csomagot nem fogjuk megszavazni” – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.