Mateusz Morawiecki: Lengyelországban erőteljes gazdasági fellendülés várható

Esélyünk van arra, hogy felülmúljuk a világjárvány előtti gazdasági növekedést. Lengyelországban nemcsak, hogy nem lesz recesszió, hanem erős gazdasági fellendülés várható, írta a lengyel kormányfő közösségi oldalán.

GAZDASÁG POLITIKA 2021. MÁRCIUS 5. 11:38

A negyedik negyedévre felülmúlhatjuk a járvány előtti gazdasági növekedést, erős gazdasági fellendülés várható, írta Mateusz Morawiecki hozzátéve, hogy 4 százalék körüli növekedésre számít.

A kormányfő bejegyzésében hangsúlyozta, hogy Lengyelországban a legalacsonyabb a munkanélküliség az egész Európai Unióban, ami az olyan programoknak köszönhető, mint a Nemzeti Újjáépítési Terv és a New Deal, melyekkel „növeljük az esélyét a dinamikus gazdasági növekedésnek”.

Az Eurostat csütörtökön közzétett adatai szerint januárban Lengyelországban volt a legalacsonyabb a munkanélküliség az EU-ban, 3,1 százalékkal.

Ezzel kapcsolatban a lengyel kormányfő megjegyezte, néhány hónappal ezelőtt, amikor a második-harmadik helyen állt az ország e tekintetben azt mondta, hogy utol akarja érni az akkor első helyen álló cseheket, és ez most sikerült.

Hozzátette, az elmúlt években hosszú utat tettek meg, hogy ezt elérjék.

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

coronavirus, economy, mateusz morawiecki, pandemic, poland, unemployment