Medvegyev: a Nyugat beavatkozik a háborúba, ezzel növeli a nyílt és közvetlen konfliktus esélyét a NATO és Oroszország között

Medvegyev: a Nyugat beavatkozik a háborúba, ezzel növeli a nyílt és közvetlen konfliktus esélyét a NATO és Oroszország között

A volt orosz elnök szerint ráadásul a nyugatiak cinizmusa is egyre erősebb, s mind hangosabban beszélnek Oroszország ellen. Minden erejükkel arról igyekeznek meggyőzni mindenkit, hogy Moszkva nukleáris fegyverekkel ijesztgeti a világot. Ezzel az állítással nemrég még Donald Trump volt amerikai elnök is előállt – írta Telegram csatornáján Dmitrij Medvegyev. A korábbi államfő szerint ugyanakkor ez csak az amerikai belpolitikai harc része, Donald Trump volt elnök, Joe Biden amerikai államfőt akarta ezzel gyengíteni. Medvegyev ugyanakkor felrótta az európaiaknak, hogy nem elég erőteljesek, gyenge a hangjuk ebben a konfliktusban.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. MÁJUS 12. 15:23

Digitális nyugati hadviselés az oroszok ellenében

A volt államfő kijelentette: a nyugati országok digitális hadviselést folytatnak Oroszországgal szemben. Medvegyev szerint azonban a Moszkvával szembeni állítások több sebből véreznek, s ezek annyira nyilvánvalóak, hogy minden értelmes ember számára egyértelműek. Dmitrij Medvegyev kifogásolta, hogy az orosz-ukrán háborúba a nyugati hatalmak is beavatkoznak, így például a NATO országok fegyvereket küldenek Ukrajnának, az ukrán katonákat a nyugati technológia használatára oktatják, zsoldosokat küldenek, és a szövetség országai gyakorlatokat hajtanak végre az orosz határok közelében.

A lehető legrosszabb forgatókönyv veszélye is fennáll

A korábbi orosz államfő szerint az Észak-Atlanti Szövetség cselekményei növelik a közvetlen és nyílt konfliktus valószínűségét a NATO és Oroszország között.

Ha ez bekövetkezik, akkor az katasztrófát hoz mindenkinek, ez a lehető legrosszabb forgatókönyve a háborúnak

– húzta alá Medvegyev. Hozzátéve, hogy egy ilyen konfliktus mindig azzal a kockázattal jár, hogy teljes körű nukleáris háborúvá eszkalálódik.

A volt orosz vezető szerint ezekkel a dolgokkal mindenkinek tisztában kell lennie, s ezért nem szabad hazudnia senkinek sem magának, sem másoknak. Arra figyelmeztetett mindenkit, hogy bármit cselekszik, először gondolnia kell tettei lehetséges következményeire, nehogy a végén az oroszellenesség nyálába fulladjanak bele.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

medvedev, russia, ukraine