Megkezdődött a Szputnyik V gyártása Szerbiában

Megkezdődött a Szputnyik V gyártása Szerbiában

Megkezdődött a Szputnyik V orosz védőoltás gyártása a szerbiai Torlak intézetben, ezt Aleksandar Vucic szerb- és Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentette be.

GAZDASÁG POLITIKA 2021. JÚNIUS 5. 13:19

A védőoltásokat szállító gyártószalag indítógombját Dr. Vera Stojilković, a Torlak igazgatója nyomta meg, a szerb és az orosz elnök videóhívás keretében vett részt az eseményen.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kiemelte, hogy a koronavírus elleni hatékony küzdelem csak globális szintű közös erőfeszítésekkel lehetséges, és az oltásra az emberek egészségének és életének megőrzése miatt van szükség.

Mint kijelentette, Oroszország nyitott az együttműködésre minden országgal.

“Ez az elvi álláspontunk. Nyitottak vagyunk az együttműködésre mindenkivel a járványügyi biztonság területén”, mondta Putyin.

Szerbia az első olyan európai ország, amely az orosz védőoltást előállítja, és az első időszakban, 4-6 hónap alatt négymillió adag Szputnyik V védőoltást fognak gyártani Szerbiában.

A Torlakban gyártott első védőoltás várhatóan 10 nap múlva érkezik meg valamelyik oltópontra. A intézet igazgatója rámutatott, hogy Szerbia az elsők között kezdte meg az immunizálást a Szputnyik V vakcinával.

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

aleksandar vucic, russia, serbia, sputnik v, vladimir putin