Orbán Viktor: A brüsszeli tervek tovább emelnék a benzin és a gázolaj árát

Nem engedjük, hogy ez bekövetkezzen! – írta Facebook-oldalán a magyar miniszterelnök, amit Brüsszelből, az uniós tagállami vezetők soron kívüli, kétnapos csúcstalálkozójáról töltött fel.

GAZDASÁG POLITIKA 2022. MÁJUS 30. 19:14

Orbán Viktor a közösségi-oldalára feltöltött videóban elmondta, „most azt a megoldást akarja választani a Tanács, hogy az embargó a tengeri szállításon érkező orosz olajra kiterjedjen, a csővezetéken érkezőre pedig nem. Ez jó. Ez Magyarországának egy megoldás”.

Hozzátette: „A második dolog az az, hogy ők azt kérik tőlünk, hogy olyan beruházásokat hajtson végre a MOL, illetve Magyarország – csővezeték építés, finomító átépítés -, ami nagyon sok pénzbe kerül, ugyanakkor a termék, ami majd kijön ezekből a finomítókból, az drágább lesz, mint a mostani. Tehát azt kérik tőlünk, hogy mi költsünk rengeteg pénzt, csővezeték építésre és finomító építésre, és ennek az legyen a vége, hogy a végén egy sokkal drágább benzinhez jussanak a magyar emberek.” Mint mondta:

Ez a javaslat úgy őrültség, ahogy van. Ezt nevezem atombombának. Ezt nem engedjük, hogy bekövetkezzen.

Tehát azt hiszen, hogyha valakinek kompenzációt kell adnia itt, azok nem mi vagyunk, hanem a Bizottság – tette hozzá a magyar miniszterelnök.

 

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

eu summit, oil, russia, viktor orban