Orbán Viktor: A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját

Orbán Viktor: A magyar kormány öt pillérre építette családpolitikáját

Az államnak az is a feladata, hogy elhárítsa az akadályokat a családalapítás elől. Tíz évvel ezelőtt ezért a magyar kormány öt területet azonosított, amire a magyar családpolitika épül, erről is beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson.

NAGYVILÁG POLITIKA 2021. SZEPTEMBER 23. 14:02

„A demográfiai csúcs Budapesten nem csupán tudományos konferencia”, kezdte előadását Orbán Viktor a IV. Budapesti Demográfiai Csúcstalálkozón. Mint mondta, a demográfiai problémák nehézségét nem csak a felismerés feladata adja, a megoldásokat is meg kell találni, és

a felismeréseket kormányprogrammá alakítani a legnehezebb.

Ezért vesznek részt tudósok, gondolkodók és politikusok is a csúcson, tette hozzá.

Európában megszűntek a többgenerációs családok, a nők pedig a munkaerőpiac részeseivé váltak, ami óriási gazdasági fellendülést hozott, jegyezte meg miniszterelnök kiemelve, hogy a nők akkor állnak munkába, amikor a legnagyobb esélyük lenne a gyermekvállalásra. A miniszterelnök szerint ezt a tendenciát kell megfordítani, de mindez nagyon nehéz.

Öt pillérre épülő családpolitika

Mint mondta, „pénzt osztogatni a családoknak könnyű. De ez lelassítja a gazdaságok működését, és végső soron szétveri a családokat”. Hozzátette, úgy kell támogatni a családokat, hogy a gazdaság erősödjön, és aki tud, az dolgozzon.

Orbán Viktor miniszterelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson

Orbán Viktor összefoglalta, hogy ennek érdekében 2010 óta a jobboldali kormányzat családtámogatásokra fordítja a GDP öt százalékát, és összekötötték a munkát a támogatásokkal. „Azt szeretnénk, hogy a nők választhassanak: ha akarnak dolgozzanak, ha akarnak vállaljanak gyereket”.

A magyar kormányfő elmondta, tíz év alatt 120 ezerrel kevesebb gyermek született volna Magyarországon, hogyha marad a 2010-es gyermekvállalási trend. Ezzel szemben a házasságok száma tíz év alatt a duplájára emelkedett, és 41 százalékkal csökkent az abortuszok száma az országban.

Magyarország védekezik, mert a nyugati baloldal támad: a család fogalmát relativizálják, ennek eszköze az LMBTQ-lobbi és a gender propaganda, emelte ki a miniszterelnök hozzátéve, hogy Magyarországnak

Alkotmányos család- és gyermekvédelmi rendszere van, ami automatikusan bekapcsol, érkezzen a támadás akárhonnan.

„A család és a nemzet együttélésünk legfontosabb alapja. Szövetség a jelen és a múlt között”, idézte a magyar Alaptörvényt a kormányfő.

„Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam kötelessége. A szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést. A gyerekek kötelesek gondoskodni a szüleikről. Az apa férfi, az anya nő – emiatt támadnak minket, mert ezt is tartalmazza az Alaptörvény”, mutatott rá Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint az államnak az is a feladata, hogy elhárítsa az akadályokat a családalapítás elől. Tíz évvel ezelőtt ezért öt területet azonosítottak, amire a magyar családpolitikát építették, melyek a következők:

1. a gyermekvállalás anyagi értelemben is előny, és ne hátrány legyen

2. a családokat saját tulajdonú lakáshoz kell segíteni

3. a családpolitikát az édesanyákra kell alapozni

4. az egész ország működését családbaráttá kell tenni

5. meg kell védeni a család intézményét és a gyermekeket.

Orbán Viktor hozzátette, Magyarországon népszavazások és nemzeti konzultációk mentén alakítják a családpolitikát, Brüsszelben azonban az LMBTQ lobbiról és a gender propagandáról soha nem kérdezték meg az embereket.

 

„Együtt küzdünk Európa jövőjéért”

„A nagyhatalmak játéka eredményeként a második világháború után a kommunista térfélre kerültünk, majd a rendszerváltás óta együtt küzdünk Európa jövőjéért, azért, hogy Európa ne feledje keresztény gyökereit, és szabályozza a migrációt. Továbbá együtt harcolunk a miniszterelnök urakkal azért, hogy nemet mondjunk a migrációra, és hogy az unió a férfi és nő kapcsolatán alapuló családot is támogassa”, emelte ki Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök szlovén kollégáját arra kérte, nyerje meg jövőre a választást, nélkülük és a csehek nélkül nem fog menni.

A balkáni helyzetről Orbán Viktor azt mondta, meg kell győzni az EU-t arról, hogy ne ütközőzónaként, hanem integrálandó területként tekintsenek rá, mivel

Szerbia és a Balkán nélkül Európa nem lehet teljes.

„A nyugat, amely jobban él, mint mi, nem képes reprodukálni magát. Azt sem tudják eldönteni, hogy mindez probléma-e. Akik szerint ez nem gond, azok a gépesített termeléssel és a mesterséges intelligenciával érvelnek. Ez a technokrata jövőkép. Mellettük vannak, akik érzékelik a problémát, de a migrációval akarják orvosolni. A tömeges migráció, és a wilkommenskultur az új munkásosztály betelepítését célozzák”, mondta a miniszterelnök. Kiemelte:

„Nálunk a migráció identitásképzés.”

Mint mondta, „Nyugaton szélsebesen hódítanak az újbaloldali, marxista mozgalmak. Már az óvodában félre akarják nevelni a gyermekeinket, pride aktivistának használják a kiskorúakat, érzékenyítik őket. Mi azonban be vagyunk oltva a woke-vírus ellen: Történelmünk úgy véd a kulturális baloldaltól, mint ahogy a vakcinák a koronavírus ellen”, tette hozzá.

A családok támogatásáról az állam- és kormányfők a Budapesti Demográfiai Csúcson deklarációt írtak alá, mellyel elkötelezik magukat, hogy hatékony családpolitikával segítik a gyermekvállalást, a fiatalok családtervezési céljainak megvalósulását, ösztönzik a méltányos béreket, a munkát biztosító munkaalapú gazdaság fejlesztését. Egyebek mellett szorgalmazzák azt is, hogy a demográfiai szempontok valamennyi uniós szakpolitikában érvényesüljenek.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

budapest demographic summit, viktor orban