Orbán Viktor: Erősen, felkészülten és egységesen tudjuk megvédeni a magyar emberek békéjét

Orbán Viktor: Erősen, felkészülten és egységesen tudjuk megvédeni a magyar emberek békéjét

"Nekünk, magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől" – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök szombaton a budai várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

POLITIKA 2022. JÚLIUS 2. 15:10

“Erősnek, felkészültnek és egységesnek kell lennünk, mert a közösségünkre leselkedő veszélyeket csak így leszünk képesek elhárítani, a magyar emberek békéjét és biztonságát csak így tudjuk megvédeni” – jelentette ki Orbán Viktor a tisztavatáson. Hozzátette: veszélyek szép számmal vannak, hiszen migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait, Nyugat-Európa nagyvárosait terrortámadások rázzák meg, két évig halálos vírus fenyegetett, és most kitört a háború a szomszédban.

“Az a kormányzat, amelyik nem képes szavatolni az élet és a vagyon biztonságát, elveszti a jogot, hogy a polgároktól együttműködést várjon”

– tette hozzá a miniszterelnök, majd felidézte, hogy voltak olyan idők, amikor félkatonai szervezetek masíroztak az utcákon, és magyar állampolgárok ellen hajtottak végre szervezett sorozatgyilkosságokat, de ma már más idők járnak.

“A rendszerváltás óta 2021-ben követték el Magyarországon a legkevesebb bűncselekményt, így mára Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országává, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb fővárosává vált. Érdemes ezt megbecsülni”

– jelentette ki a magyar kormányfő, aki rámutatott arra, hogy a következő évtizedekben egy ország rendezettsége és biztonsága lesz a legnagyobb előny a nemzetközi versenyben. Ahogy fogalmazott,

“a biztonság árfolyama folyamatosan emelkedik, a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája”.

Szerinte a Magyarország szomszédjában zajló háború is megmutatta, hogy fel kell készülni minden lehetséges forgatókönyvre.

A végzős hallgatókhoz szólva a miniszterelnök azt mondta: az anyagi fedezet rendelkezésre áll, a kormány egyre jobb feltételeket tud biztosítani a rendvédelemben dolgozóknak a hivatásuk ellátásához.Tovább emelik a rendészeti állomány megbecsültségét, felszereltségét, képességét és felkészültségi szintjét is – emlékeztetett a miniszterelnök. Kiemelte végül, hogy a hivatás, amire az új tisztek felesküdtek, az egyik legnemesebb és legnehezebb hivatás, amihez jó egészséget és erőt kívánt, majd arra kérte a tiszteket, maradjanak hűek az esküjükhöz, és szolgálják erényesen Magyarországot. A végzett hallgatók a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a kormányfő, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, valamint a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt a Kapisztrán téren.

POLITIKA

Címkék:

hungarian defense forces, Hungary, viktor orban