Orbán Viktor: Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Orbán Viktor: Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

A magyar miniszterelnök közösségi oldalán jelentette be, hogy öt kérdésből álló gyermekvédelmi népszavazást indít kormánya.

POLITIKA 2021. JÚLIUS 21. 11:00

„Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt”, kezdte közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor hozzátéve, hogy Brüsszel az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli. „Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Ott az LMBTQ aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást”, jegyezte meg a magyar kormányfő.

“Nálunk is ezt akarják”, mondta a magyar miniszterelnök hozzátéve, hogy emiatt a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, és visszaélnek a hatalmukkal.
“A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot, ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményezünk öt kérdésben.”, húzta alá Orbán Viktor.

A népszavazás kérdései a következők lesznek:

– Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

– Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

– Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek a nemátalakító kezelések?

– Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

– Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

“Azt kérem önöktől, hogy közösen mondjunk nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtunk, amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra. Akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt. Egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog” zárta le mondandóját Orbán Viktor.

POLITIKA

Címkék:

brussel, child protection law, Hungary, referendum, viktor orban