Orbán Viktor: Nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az iskolákba és óvodákba

Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba, de ezt nem hagyjuk, jelentette ki a magyar miniszterelnök csütörtökön Belgrádban, újságíróknak nyilatkozva.

POLITIKA 2021. JÚLIUS 8. 10:41

Orbán Viktor úgy értékelte a szerdai vitát a magyar gyermekvédelmi- és pedofil-ellenes törvényről az Európai Parlamentben, „hogy hasznos vita volt”.

„Az álláspontok teljesen letisztultak, minden világos és érthető. Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat és szervezeteket engedjük be az óvodákba és iskolákba”, mondta, és kiemelte, hogy

Magyarország ezt nem akarja.

A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket. Az európai alapszerződések szerint ez nyilvánvalóan a magyarok, vagyis nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

„Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalója”, jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy „akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba”.

POLITIKA

Címkék:

child protection law, european commision, european parliament, Hungary, viktor orban