Orbán Viktorral tárgyalt Ursula von der Leyen

Budapestre utazott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnök fogadta hivatalában. A magyar külügyminiszter a találkozó után elmondta, a megbeszélésen részletesen tájékoztatták az EB elnökét arról, hogy milyen következményekkel járna a következő brüsszeli szankciós csomag Magyarország számára, és hogy azt, ameddig az EB nem kínál megoldást a problémákra, Magyarország nem fogadja el.

POLITIKA 2022. MÁJUS 9. 21:46

A következő brüsszeli szankciós csomag óriási problémákat okozna Magyarországnak, hiszen Magyarország energiaellátása eddig biztos lábakon áll, ugyanakkor ennek a szankciós csomagnak az elfogadása lerombolná az energiabiztonságunkat. Hiszen, ha hatályba lépne, lehetetlen lenne beszerezni Magyarország és a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges mennyiségű kőolajat- fogalmazott a magyar külgazdasági- és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött tájékoztatóban.

Szijjártó Péter elmondta, a megbeszélésen részletesen tájékoztattuk az EB elnökét azokról a következményekről és problémákról, amiket ez a szankciós csomag okozna Magyarországnak.

Mindaddig, amíg az Európai Bizottság nem kínál megoldást ezekre a problémákra, addig Magyarország természetesen ezt a szankciós csomagot támogatni nem tudja, hiszen megoldás nélkül ez a szankciós csomag egy, a magyar gazdaságra ledobott atombombával ér fel

– fogalmazott a magyar külügyminiszter.

Orbán Viktor és Ursula von der Leyen tárgyalása kapcsán hozzátette, „némi előrehaladást elértünk, de még nagyon sok mindent kell megbeszélnünk ahhoz, hogy ezen álláspontunk adott esetben változhasson, mert azt nem engedhetjük meg, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg, a háború árát.”

POLITIKA

Címkék:

Hungary, russia, ursula von der leyen, viktor orban, war