Reagált a kormánypárti frakció vezetője a baloldali árnyékkormány alakítására

Először azt hittem, ez valami poén – írta a frakcióvezető közösségi oldalán.

POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 16. 21:47

Kocsis Máté a bukott baloldali miniszterelnökék, Gyurcsányék árnyékkormány alakítására először azt hitte, ez csak egy vicc – írta a politikus Facebook-oldalán. A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy szombaton lesz az őszödi hazugságbeszéd kiszivárgásának évfordulója, szimbolikus, hogy épp mostanra időzítette Gyurcsány az árnyékkormány megalakítását, de legalább mindenkinek módja lesz visszaemlékezni, milyen is volt, amikor ez az alak belehazudott egy nemzet arcába.

Először azt hittem, amikor ma Gyurcsányék bejelentették, hogy árnyékkormányt alakítanak, ez valami poén. (Molnár Csaba paródiába illő Gyurcsány-majmolása ezt a hitet csak erősítette. Egészen szürreális volt.) – Kocsis Máté a Facebookon.

Azóta meg csak telnek múlnak az órák, és egyre inkább úgy fest, ezt teljesen komolyan gondolják. (Még mindig várom a DK cáfoló közleményét, de nem jön.) Bizonyára sokan tűnődnek azon,

mégis hogyan gondolják Gyurcsányék néhány hónappal az irtózatos pofon után, amit a választóktól kaptak, hogy úgynevezett árnyékkormányt alakítanak.

– írta a frakcióvezető utalva a tavaszi magyarországi választásokra, ahol a kormánypárt ismét kétharmados győzelmet aratott. Úgy fogalmazott:

„Ha feltételezzük, hogy tényleg nem vicceltek (most már úgy fest), akkor próbáljuk megérteni a helyzetet!

Jelenleg Gyurcsány pártja a legerősebb, legszervezettebb, legütőképesebb politikai közösség a baloldalon, amelyik jelen pillanatban is „készül”. Igen, a kormányzásra, és nem a süllyesztőbe. Ez azt jelenti, hogy olthatatlan hatalomvágya odáig vitte a bukott miniszterelnököt, hogy az asszonyt előretolva megpróbálja újra.”

Mint írta, a pártelnök abban reménykedik, hogy ha netán valamiért idő előtt menne a jelenlegi kormány (nem fog), akkor ő és az emberi azonnal beülhetnek a helyükre. Elég csak elképzelni is, hogy ez mit jelentene a mostani európai válság kellős közepén. Megszorítások, adóemelések, családok kifosztása. Mindenki ismeri a módszereiket.

POLITIKA

Címkék:

ferenc gyurcsany, fidesz, Hungary