Saját profilja buktatta le a politikus hazugságát

Saját profilja buktatta le a politikus hazugságát

Hiába próbálta tagadni a baloldali politikus, hogy testőre alkalmazott fojtófogást egy férfin egy kampányrendezvényen. A magyarországi Jobbik nevű párt elnökének hazugságát saját profilja buktatta le.

POLITIKA 2021. SZEPTEMBER 10. 15:33

A Jobbik nevű magyar párt egy kampányrendezvényén támadott rá egy kutyát sétáltató járókelőre a párt elnökének, Jakab Péternek a sofőrje és a testőre. A férfit fojtófogással teperték le, az esetről járókelők készítettek felvételt, amit a Ripost című lap szerzett meg.

Az ügyből rendőrségi feljelentés is lett, jegyzőkönyv rögzíti, hogy Jakab Péter testőre és sofőrje az elkövető, írja a lap. Hozzáteszik, hogy az ügy körülményeit még vizsgálja a rendőrség.

Az esetre reagált a párt miniszterelnök-jelölt-jelöltje, Jakab Péter is közösségi oldalán. A politikus “fickónak”, nevezi a földre vitt férfit, aki Jakab szerint megrúgta a munkatársát. A Jobbik elnöke szerint a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító “tette a dolgát”. A poszt végén Jakab Péter megjegyzi: “a rendbontókkal szemben így kell fellépni”.

A Ripost azonban most egy újabb videóban leplezi le Jakab Péter hamis állítását, miszerint a fojtófogást alkalmazó férfi csak a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító lett volna.

A videóban látható, hogy Jakab számtalan fórumán ott van a fojtófogást használó biztonsági ember, aki „árnyékként követi a pártelnököt. A verekedő férfi nem rendezvénybiztosító, hanem egyértelműen Jakab Péter személyi testőre”, írja a Ripost.

A verekedő testőr még a miniszterelnök-jelölt aspiráns egyik kampányfotóján is szerepel.

Jakab hazugságát így épp saját Facebook-profilja buktatta le.

Az ügy azért is váltott ki nagy visszhangot Magyarországon, mert Jakab Péter a nép egyszerű gyermekeként szeret magára hivatkozni, aki egy az emberek közül. Arra azonban többen is felhívták a figyelmet, hogy az átlagembereket azonban nem kísérgetik testőrök.

Nem ez az első eset, amikor hazugságba keveredik Jakab Péter kampánya során. Az egyik másik fórumáról is egy videóval jelentkezett, amiben egy nő arról beszél, hogy nem tudott megélni Magyarországon ezért el kellett költöznie. Hamar kiderült azonban, hogy egy megrendezett beszélgetésről van szó, legalábbis erre enged következtetni a tény, hogy a videóban szereplő nő korábban a Jobbik képviselőjelöltje volt.

A helyzetet csak tetézte, amikor az is kiderült, hogy a magát nélkülözőnek beállító volt jobbikos képviselőjelölt épp Jakab fóruma előtt érkezett haza tíznapos tengerparti nyaralásáról.

POLITIKA

Címkék:

Hungary, jobbik, péter jakab, pre-election