Soros embere távozik a budapesti önkormányzatból

Közös megegyezéssel szünteti meg a New Yorkban élő Korányi Dávid tanácsadói szerződését a magyar főváros. Budapest baloldali főpolgármestere tagadja, hogy mozgalmához külföldi pénzek kerültek volna a legutóbbi kampány során – írja a Magyar Nemzet magyarországi napilap.

POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 28. 16:26

Most már tisztán látszik, hogy csaknem kétmilliárd forint érkezett Márki-Zay Péter bukott miniszterelnök-jelölt mozgalmához az Egyesült Államokból egy Soros Györgyhöz köthető, Action for Democracy nevű szervezettől a kampányidőszakban. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanújával rendelt el nyomozást – olvasható a Magyar Nemzet cikkében, amely megjegyzi ugyanakkor, hogy a magyar baloldali előválasztáson egy másik szervezet is felbukkant, ez pedig nem más, mint a 99 Mozgalom, ami Karácsony Gergelyhez, Budapest főpolgármesteréhez köthető. Ahogy a 24.hu beszámolt róla, az egyesület a Facebookon például több mint százmillió forintért hirdette a főpolgármestert.

Sőt a szervezet több mint 260 millió forint támogatást kapott tavaly, máig nem tudni pontosan, honnan. Az Action for Democracy holnapján egy ideig a támogatottak között szerepelt a 99 Mozgalom is, de később kiadtak egy közleményt, hogy tévedés történt, és soha nem támogatták a mozgalmat.

A főpolgármester most újságírói kérdésre azt mondta, hogy megválnak Korányi Dávidtól, az ügy egyik központi szereplőjétől. A New Yorkban élő Korányi az Action for Democracy magyar vezetője, aki nem mellesleg korábban Bajnai Gordon egykori baloldali kormányfő, most pedig Karácsony városházi tanácsadója. Márki-Zay Péter mozgalmába Korányin keresztül érkeztek a külföldi pénzek. Karácsony Gergely ugyanakkor továbbra is kitart amellett, hogy az ő mozgalmába nem érkeztek külföldi pénzek – írja a Magyar Nemzet.

POLITIKA

Címkék:

budapest, george soros, gergely karácsony, Hungary