Több mint 22 ezer afgánt fogadott be Németország a kivonulás után

Több mint 22 ezer afgánt fogadott be Németország a kivonulás után

Összesen 18 NATO-tagországból állnak rendelkezésre adatok, ezek közül egyetlen tagállam sem telepített be annyi afgánt, mint a nagyhatalom, aki bevándorlóországgá nyilvánította magát.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. JÚNIUS 18. 09:00

Tíz hónappal az afganisztáni NATO-misszió befejezése után Németország eddig 22 580 személyt fogadott be Afganisztánból – írja a Junge Freiheit német lap hivatalos dokumentumokra hivatkozva. A cikk szerzője hozzáteszi, hogy a szövetségi köztársasági felvételi eljárás még nem zárult le, vagyis könnyen előfordulhat, hogy tovább növekszik az Afganisztánból áttelepítettek száma. A Junge Freiheit birtokába jutott jelentésben 17 másik NATO-tagállam is szerepel, és ebből kiderül, hogy egyetlen más ország sem fogadott be annyi embert, mint Németország. Sőt, az összes többi ország együttesen összesen 15 635 személyt telepített át Afganisztánból.

Eközben a német kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több bevándorlónak adjon menedékjogot, majd állampolgárságot. Ahogy arról a V4NA is beszámolt korábban, 2021-ben 20 százalékkal több külföldit honosítottak Németországban, mint az előző évben. Ez azt jelenti, hogy tavaly mintegy 131 600 külföldi kapta meg a német állampolgárságot – derül ki a szövetségi statisztikai hivatal adataiból. Ezek közül a legtöbben Szíriából érkeztek, de törököket, örményeket és románokat is nagy számban honosított a német szövetségi kormány.

Mindezt annak ellenére teszi a német kormány, hogy az országban 2015 óta folyamatosan emelkedik a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma. Lopás, rablás, antiszemita támadás, nemi erőszak és gyilkosság is szerepel a migránsok palettáján. 2021-ben például összesen 677 csoportos nemi erőszakot regisztráltak Németországban, és csak 462 esetben azonosították a gyanúsítottakat. Ez több mint kétszerese a 2018-ban regisztrált 300 esetnek. Ráadásul majdnem minden második csoportos nemi erőszak gyanúsítottjának nincs német állampolgársága.

A németországi zsidóság élete is jelentősen megváltozott 2015 óta, ekkor ugyanis több százezer migráns érkezett az iszlám kulturális területről Németországba.

„A muszlim zsidógyűlölet jelenti a legnagyobb veszélyt a németországi zsidó életre. Viszonylagosan jóval kevesebb az erőszakos jobboldali szélsőséges, de vannak muszlimok tömegei, akik nem félnek fizikailag megtámadni a kipát viselő zsidókat, és teljesen gátlástalanul élik ki a zsidógyűlöletüket.”

mondta Malca Goldstein-Wolf zsidó aktivista. A berlini fővárosi ügyészség egyik jelentéséből kiderül, hogy 2021-ben 661 eljárást indítottak antiszemita bűncselekmények miatt, ez óriási növekedés a 2020-as adathoz képest, ami 417 esetről számolt be. De nem csak a fővárosban szaporodtak meg az antiszemita támadások, a probléma országos méretű. Tavaly összesen 3028 esetben támadtak meg zsidó vallású embereket, ez átlagosan naponta 8 incidensnek felel meg. A támadásoknak halálos áldozatai is voltak.

Olaf Scholz német kancellár már a megválasztása utáni napokban sem rejtette véka alá a céljait. Azt mondta, hogy „Németország bevándorlóország, ezért legfőbb ideje, hogy „bevándorlási és integrációs társadalomként” tekintsen magára”. A programjában az szerepelt, hogy „meg kell könnyíteni a migránsok számára a német állampolgárság megszerzéséhez vezető utat, mert így lehet megteremteni a teljes körű politikai részvétel és a jobb beilleszkedés lehetőségét”.

A szövetségi kormány azóta több olyan intézkedést vezetett be, amelyek segítségével a nem dolgozó migránsokat is ellátják az adófizetők pénzéből, sőt, sok esetben a munkanélküli bevándorlók annyi pénzt kapnak havonta, mint amennyit a németek megkeresnek a munkahelyükön. „Jelenleg 900 ezer illegális migráns tartózkodik Németországban, akiket az adófizetők látnak el és csak idén további 9 milliárd eurót osztanak szét külföldön” – fakadt ki a német parlament egyik ülésén dr. Gottfried Curio ellenzéki politikus, aki gúnyosan megjegyezte, hogy a kormány valószínűleg azért jótékonykodik ilyen mértékben a migránsokkal, hogy az emberek szívét felmelegítse, és ne kelljen aggódni amiatt, hogy nem lesz fűtés a következő télen.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

afganisthan, asylum seeker, germany