A határbiztonság kérdése különösen fontos az amerikaiak számára

Az amerikai választók egyértelmű többsége szerint a határbiztonság a legfontosabb dolog, amelyen a Kongresszusnak dolgoznia kell, derült ki egy friss felmérésből.

WORLD MAY 1. 2024 04:49

A Public Opinion Strategies és az Americans for Prosperity által végzett közvélemény-kutatás szerint

tízből közel hat amerikai választópolgár (57%) szerint a „határreformról szóló törvény fontosabb, mint minden más dolog, amin a Kongresszus dolgozhatna”.

A szavazók többsége (42%) azt mondta, hogy leginkább egy olyan politikát támogatna, amely „biztosítaná a határainkat és a kikötőket”, míg további 36 százalék szerint leginkább „világos és kiszámítható” szabályokra és törvényekre lenne szüksége az amerikai bevándorlási rendszernek – hívja fel rá a figyelmet a New York Post.

A szavazók közel háromnegyede (73%) azt mondta, hogy a bevándorlás kérdésében „nagymértékben” vagy „eléggé” bízik a határőrség ügynökeiben és tisztviselőiben, 69 százalékuk pedig ugyanezt mondta a helyi rendfenntartó erők tisztviselőiről és a határ menti régió lakóiról is.

Sem Biden elnök, sem Donald Trump volt elnök nem érte el az 50 százalékot ebben a kérdésben: a válaszadók 45 százaléka mondta, hogy „nagyon” vagy „eléggé” bízna Trumpban, és csak 43 százalék mondta ugyanezt Bidenről.

Általánosságban a szavazók több mint negyede (27%) mondta azt, hogy illegális bevándorlás és a határbiztonság a legfontosabb kérdés számára, ezt csak az infláció előzte meg (39%) és szorosan követte a gazdaság és a munkahelyek kérdése (25%).

Annak ellenére, hogy 10-ből több mint nyolc szavazó (81%) azt mondta, hogy „negatívan” ítéli meg az amerikai határbiztonság helyzetét, a felmérés szerint Biden két százalékponttal vezet Trump előtt (45%-43%) eszerint a felmérés szerint. A RealClearPolitics legfrissebb összesített közvélemény-kutatása szerint Trump egy százalékponttal megelőzi Bident.

Egy másik figyelmeztető jel lehet az elnök számára, hogy

a megkérdezettek 74 százaléka szerint az ország rossz úton halad, míg csak 26 százalékuk mondta, hogy jól mennek a dolgok.

A választók mindössze 41 százaléka helyeselte Biden munkáját, míg 59 százalékuk nem. A függetlenek körében ezt az arány még rosszabb, 33 százalék helyeselte az elnök munkáját, míg 67 százalékuk nem értett egyet vele.

Bidenhez hasonlóan Trump is rossz benyomást kelt a választók körében, 38 százalékuk kedvezően, 59 százalékuk pedig kedvezőtlenül vélekedik róla.

WORLD

Tags:

illegal migration, poll, usa