Megugrott a gyermekmunka mértéke az Egyesült Államokban

A gyermekmunka mértékének növekedése a határválság számlájára írható, és bár rengeteg problémát okoz a bevándorlás az Egyesült Államokban, a demokraták többsége még így is tagadja, hogy gond lenne.

NAGYVILÁG 2023. JÚLIUS 28. 12:16

Az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint 2022 októbere és 2023 júliusa között 765 gyermekmunkára vonatkozó bejelentést vizsgáltak ki az Egyesült Államokban, amelyből kiderült, hogy

4474 gyermeket foglalkoztattak illegálisan, ami 44 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Ezzel összefüggésben több mint 6,6 millió dollárnyi bírságot szabtak ki olyan vállalatokra, amelyekről kiderült, hogy a gyermekmunkára vonatkozó törvényeket sértő gyakorlatot folytatnak.

A gyermekmunka mértékének brutális megugrása a bevándorlás számlájára írható, hívja fel rá a figyelmet a The Post Millennial hírportál. Emlékeztetnek, Biden hivatali ideje alatt ugrásszerűen megnőtt a kísérő nélküli kiskorúak száma az országba való belépéskor. A New York Times beszámolója szerint a beáramlás kezelése érdekében a kormánya nyomást gyakorolt a minisztériumra, hogy a lehető leggyorsabban hozzák össze a gyerekeket felnőtt szponzorokkal. Ez sok esetben bizonyos védintézkedések megszüntetését jelentette, mint például a háttérellenőrzés elvégzése azoknál, akiknek gondviselőként kellett volna fellépniük.

Ennek eredményeképpen sokan áldozatul estek a ragadozó szponzoroknak, akik munkára kényszerítették őket.

Közben az embercsempészek újabb és újabb módszereket találnak ki, hogy minél több embert az Egyesült Államokba jutassanak, és így minél nagyobb profitra tegyenek szert. A napokban egy 17 fős migránscsoportot tartóztattak fel a hatóságok, akik miután lyukat vágtak a kerítésen, egy olyan teherautóba szálltak be, amelyet a csempészek olyanra festettek, mint a határőrség járművei, írja a Zero Hedge hírportál.

Ahogy arról a V4NA is beszámolt, az amerikaiak életét nem csak a közbiztonság romlása miatt érinti negatívan a határválság és a mértéktelen bevándorlás.

A brutális migrációs áradat toronymagasan tartja a lakhatási költségeket is, erre panaszkodnak elsősorban a befektetők, de az átlagpolgárok is. A Wall Street Journal arról ír, hogy a növekvő bevándorlás nem engedi csökenni a lakásárakat és a bérleti díjakat, ami különösen fájó az embereknek az inflációs krízis kellős közepén.

Egyes felmérések szerint egy százalékos migrációs növekedés átlagosan három százalékos emelkedést jelent a lakhatási költségekben.

Mindezek ellenére, a Gallup közvélemény-kutató felmérése szerint

A demokrata szavazók 83 százaléka tagadja, hogy bármilyen határválság lenne az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy Joe Biden hivatalba lépése óta több mint 7 millió illegális bevándorló érkezett az országba.

A felmérés megjegyzi, hogy a demokraták mindössze 17 százaléka véli úgy, hogy jelenleg válság van a délnyugati határon, ami hatalmas, 20 százalékpontos csökkenés a 2019-ben mért adatokhoz képest.

NAGYVILÁG

Címkék:

child, illegal migration, migration, usa, work