Újabb migránstámadások történtek Svédországban

Több embert is megvertek a migránsok az elmúlt napokban az uniós országban, nemrég három ismeretlen férfi támadt egy nőre, egy másik esetben pedig több bevándorló verekedett össze egy bevásárlóközpontban, amiről videófelvétel is készült.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 2. 15:26

Nemrég került nyilvánosságra egy videó amit egy észak-stockholmi bevásárlóközpontban készítettek. A videón több migráns verekedett össze, a székeket egymáshoz dobálták, az egyik férfit pedig késsel akart beszállni a verekedésbe.

Az incidens Kista városrészben történt, amelyet korábban Svédország Szilícium-völgyeként emlegettek, mivel számos informatikai vállalatnak van itt irodája, köztük az Ericsson távközlési óriáscégnek. A cég irodaházaitól néhány száz méterre található a Kista Galleria, egy bevásárlóközpont, amely már többször bekerült a hírekbe bandaharcok és lövöldözések miatt – nem történt ez másképp július végén sem, amikor a plázában kitört a káosz.

Nem ez volt az elmúlt hétvégén az egyetlen eset, amikor migránsok bandaháborúba kezdtek. Még ugyanazon a napon egy migránsokból álló csapat megtámadott egy nőt Norliden településen. A három férfi hosszú ideig rugdosta és verte a nőt, egy tereptárgyakkal dobálták meg. A támadók elmenekültek, a nő pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani.

Korábban az este folyamán egy 13 éves lányt is megtámadtak a Kalmar központjában található Baronen bevásárlóközpont előtt, akit szintén mentővel kellett a kórházba szállítani.

NAGYVILÁG

Címkék:

abuse, migration, sweden