Elszólta magát a német képviselő: ezért akarnak beavatkozni a lengyel választásokba

Elszólta magát a német képviselő: ezért akarnak beavatkozni a lengyel választásokba

Michael Gahler német kereszténydemokrata képviselő szerint ha az októberi választások után a baloldal visszatér a hatalomba Lengyelországban, az új kormány el fogja fogadni a Brüsszel által kikényszerített migrációs paktumot.

POLITICS SEPTEMBER 15. 2023 12:59

Az eddig sem volt nagy meglepetés, hogy külföldről próbálják meg befolyásolni a lengyel parlamenti választást, amelyre október 15-én kerül sor. A németek érdeke az lenne, hogy Donald Tusk, a baloldal vezére visszatérjen a kormányzáshoz. Az Európai Unióban ugyanis a lengyel-magyar páros a legnagyobb akadálya annak, hogy a brüsszeli balliberális bürokraták az összes tervüket ráerőszakolják az összes államra. Michael Gahler, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) európai parlamenti képviselője már titkot sem csinál ebből. Azt mondta, ha az októberi választások után a Polgári Platform (PO) visszatér a hatalomba Lengyelországban, az új kormány el fogja fogadni a Brüsszel által kikényszerített migrációs paktumot. És erről fog szólni ez a választás – hívta fel a figyelmet Marek Pek kormánypárti politikus.

„Októberben lehetséges, hogy Lengyelországnak új kormánya lesz. Remélem, hogy politikai barátaim a koalícióikkal más politikát fognak folytatni. Emlékszem, 2015-ben, nem sokkal a Jog és Igazságosság (PiS) hatalomra kerülése előtt volt egy megállapodás 165 ezer migráns telepítéséről. Az akkori kormány néhány ezer embert fogadott be. Ez azt jelenti, hogy politikailag nem magától az országtól függ, hanem attól, hogy éppen melyik párt van hatalmon Lengyelországban. Akárcsak Magyarországon, de Lengyelországban is hamarosan választások lesznek…”

magyarázta a német politikus a sajtónak.

POLITICS

Tags:

europe, germany, leftists, poland