Gazdasági lehetőség a vasútfelújításban – már a magyar-szerb határ közelében zajlanak a munkálatok

Gazdasági lehetőség a vasútfelújításban – már a magyar-szerb határ közelében zajlanak a munkálatok

Jól halad a Budapest-Belgrád vasútvonal építése. A szerb szakaszon már a magyar határ közvetlen közelében tartanak a munkálatok. Az óriásberuházás nem csak összeköti a két fővárost, hanem kiemelt gazdasági, idegenforgalmi és kulturális előnyt jelenthet mindkét félnek.

GAZDASÁG NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 24. 11:14

Látványos munkálatok zajlanak

Nagy erőkkel folyik a vasútépítés Szerbiában. A Belgrád és Újvidék közötti szakaszon már javában száguldanak a vonatok. Már több mint másfél millióan váltottak jegyet a járatra.

A munkálatok most az Újvidék és Szabadka, illetve a Szabadka és a magyar határ közötti szakaszon zajlanak. A régi síneket felszedték, az alapot pedig kiszélesítik, hogy a korábbi egy vágány helyére kettő kerülhessen.

Kép: V4NA

Nem csak a vasútvonal, hanem annak egész környéke megújul. Ennek folyamata jelenleg Szabadkán a leglátványosabb. A mintegy 150 ezres város központját hamarosan hónapokra lezárják, hogy új felül- és aluljárók épüljenek. De nem csak a már meglévő kereszteződéseket újítják fel, hanem újabb hidakat is építenek, a központtól távolabb, mely a tervek szerint mérsékli a város forgalmát, gördülékenyebbé teszi a közlekedést.

kép: V4NA

A település összképe is sokat javul majd, a vasút melletti romos épületeket, melyek korábban többnyire migránsbúvóhelyként szolgáltak, lebontják, a gazos, elhagyatott területeket megtisztítják.

kép: V4NA

A tervek szerint a vasút Szabadka és Belgrád közötti szakasza 2025-ben készül el.

kép: V4NA

Ezzel párhuzamosan a magyar oldalon is folyik az építkezés, ott jelenleg 150 kilométernyi szakaszon, Budapest és Kelebia között zajlanak munkálatok. Itt szintén megújul a teljes infrastruktúra, vagyis nem csak a síneket bővítik és korszerűsítik, hanem felújítják a vasútállomásokat, modern biztosító berendezéseket szerelnek fel, a lakott területek közelében pedig a síneket gumiba ágyazzák a zaj és a rezgés elkerülése érdekében – ismertette korábban az illetékes tárca.

Folyamatos egyeztetés a legmagasabb szinten

Szerbia és Magyarország kormánya intenzíven tárgyal a gyorsvasút beindításával kapcsolatos gyakorlati kérdésekről, például a menetrend kialakításáról, melyet a két érintett minisztérium közös munkacsoportja végez majd. Ennél is fontosabb téma azonban a határellenőrzés megoldása, mivel a vonat az uniós és schengeni határon halad majd át, ha pedig az ellenőrzés miatt meg kell állnia, az a menetidőt akár a duplájára is emelheti. Az elképzelés most az, hogy a vám- és határátlépési ellenőrzéseket Belgrádban és Budapesten (illetve az útba eső nagyobb városokban) végzik majd el, vagyis a vonatra már csak olyan személyek ülhetnek fel, akik átestek a kontrollon.

„A határon nem lesz várakozás, hiszen a gyorsvonat lényege épp ez lenne.” – erősítette meg Goran Vesic szerb építési és közlekedési miniszter, aki magyar kollégáját, Lázár Jánost fogadta néhány napja Belgrádban.

A találkozó alkalmával a szerb tárcavezető hangsúlyozta, Szerbia és Magyarország nem csak szomszédok, hanem stratégiai partnerek is.

Lázár János pedig tolmácsolta Orbán Viktor magyar miniszterelnök üzenetét a szerb népnek, miszerint Magyarország elkötelezetten kiáll Szerbia mellett. Magyarország legfontosabb regionális célja, hogy Szerbia mielőbb az Európai Unió tagja legyen – emelte ki Lázár János.

„A magyarok és a szerbek együtt akarnak és együtt tudnak működni. Nem csak a körülmények kényszerítenek rá, de ezt diktálja a szív és az ész” – írta a Facebookon a miniszter a látogatást követően.

Óriási gazdasági lehetőség

A Belgrád-Budapest vasútvonal mintegy 350 kilométeres szakaszát a teljes körű felújítás során egyvágányúból kétvágányúvá alakítják és villamosítják, az új síneken a korábbi sebességnél jóval gyorsabban haladhatnak majd a vonatok.

kép: V4NA

A két főváros közötti menetidő így jelentősen csökken. A személyforgalom megkönnyítése mellett gazdasági vetülete is igen jelentős, lehetővé teszi ugyanis a kínai áru gyorsabb és zökkenőmentesebb haladását a görögországi kikötők és az európai piacok között. Ezáltal minden bizonnyal csökken majd a kamionforgalom a két főváros között és a határátkelőkön is. Várható továbbá az egész térség gazdasági fellendülése, az áthaladó vasútvonal ugyanis gyors és olcsó megoldást jelent majd a cégeknek a termékek szállítására nyugati és déli irányba is.

GAZDASÁG NAGYVILÁG

Címkék:

border, Budapest-Belgrade, china, Hungary, Lazar Janos, serbia, train, Vesic