50 százalékkal nőtt a késes bűncselekmények száma

Megdöbbentő mértékben emelkedett a késes bűncselekmények száma egy német tartományban. Az elkövetők csaknem fele nem rendelkezett német útlevéllel.

NAGYVILÁG 2024. JÚNIUS 11. 04:35

A németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban csaknem 50 százalékkal nőtt a késes bűncselekmények száma. A fiatal férfiak mind a feltételezett elkövetők, mind az áldozatok között felülreprezentáltak – számolt be róla a Kath.net katolikus hírportál.

A rendőrségi bűnügyi statisztikák szerint 2022-ben 4191 olyan bűncselekmény történt, amelyben kést használtak. 2023-ban ez a szám már 6221 volt.

Minden harmadik gyanúsított 21 év alatti, és csaknem 87 százalékuk férfi, és a gyanúsítottak csaknem fele, 47,4 százaléka nem rendelkezett német útlevéllel.

Az áldozatok között is felülreprezentáltak a fiatal férfiak. A 8 036 nyilvántartott áldozat egyharmada 21 év alatti, és több mint háromnegyede (76,5 százalék) férfi. 38,3 százalékuk nem rendelkezett német útlevéllel.

2023-ban Észak-Rajna-Vesztfáliában 198 ember halt meg késeléses támadásokban. 156 támadást emberölési kísérletnek, 2450-et pedig testi sértésnek minősítettek.

A bűnügyi statisztikák egyébként ezeket a bűncselekményeket „késsel elkövetett áldozati bűncselekmények” néven foglalják össze, de olyan bűncselekmény-kategóriákat foglal össze, mint gyilkosság, emberölés, testi sértés, fenyegetés és ellenállás – mindent, amely során kés is előkerült.

Németországban nemrég Mannheimben megkéselték a jobboldali Alternatíva Németországért egyik önkormányzati képviselőjelöltjét is.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, knife attack, migration