Sorosék Donald Tusk uniós képviselőinek hátán maradtak aktívak

Lengyelországot teljesen behálózta a Soros-birodalom, az európai parlamenti képviselők között pedig ízig-vérig kommunista politikust is találni.

POLITIKA 2024. JANUÁR 18. 10:42

Azzal, hogy felállt a Soros-Tusk kormány Lengyelországban és átvette a hatalmat a balliberális keménymag az ország felett, Soros György és birodalma lényegében teljhatalmat kapott. Donald Tusk kormányzatában és a kormánypárti parlamenti képviselők között is szép számmal akadnak olyan emberek, akik a Soros-pénzeken nevelkedtek. De Tusk pártja, a Polgár Platform európai parlamenti képviselői között sem kell sokáig keresgélni a Soros-szálat.

Danuta Hübner, az erősen kommunista gyökerekkel rendelkező európai parlamenti képviselő nem ma kezdte a politizálást, hiszen már az 1970-es évek végén térdig benne tapicskolt. Az uniós színtérre 2004-ben lépett fel először, miután Lengyelországban otthagyta az uniós ügyekért felelős miniszteri posztot. 2004 novemberében Hübnert a José Manuel Barroso elnök vezette Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosává nevezték ki, a tisztséget pedig egészen 2009-ig meg is tartotta. Ebben az időszakban találkozott a legtöbbet nyilvánosan Soros György amerikai oligarchával, aki az évtizedek alatt mára teljesen behálózta Európát. Az alábbi videóban több olyan fotót is bemutatnak, amelyeken Hübner vidáman pózol Sorossal, akár egy felnőtt a gyerekkori hősével.

2009 óta pedig az Európai Parlament padjait koptatja, képviselői pályafutása során pedig gyakran érvel a föderalizáció, mint helyes út mellett, de az Európai Egyesült Államok mellett is szívesen leteszi a voksát, ha éppen úgy adódik. 2010-ben még egy ilyen bizottságba is belépett, amelyet azért hoztak létre, hogy előmozdítsák a föderalizációs törekvéseket. A bizottság tagjai között egyébként olyan Soros-közeli nagyvadak szerepelnek, mint Guy Verhofstadt.

A Spinelli-csoport, amely azon munkálkodik, hogy a közösséget szövetségi állammá alakítsa, korábban egy javaslatot terjesztett elő egy olyan kiáltványra, amely egy szövetségi Európát hozna létre. Ezt a dokumentumot az Európai Parlament elnöke, Roberta Metsola szerint a Ventotene-kiáltvány ihlette. A csoport alapvető törekvése, hogy fontos ügyekben szövetségi többséget hozzon létre az Európai Parlament tagjaiból, és hogy egy föderális államiság irányába terelje az Európai Uniót, ezáltal a nemzetállamokból álló EU-t lecseréltetnék az Európai Egyesült Államokra.

A kiáltvány szerzői szerint „igazi demokráciát csak egy forradalmi párt diktatúrája vezet be.” A tagok szerint mindenekelőtt erős szövetségi kormányt kell létrehozni, és az Uniót fel kell hatalmazni, hogy bárhol fellépjen. Ennek az elméletnek a támogatói egy közös monetáris és politikai unió létrehozását, továbbá egy EU-hadsereg létrehozását követelik, valamint azt, hogy az Európai Bizottságot nemzetek feletti végrehajtó hatalmi testületté tegyék, amely alá van vetve a pénz- és politikai szövetségek ellenőrzésének.

Visszatérve Danuta Hübnerre, fontos pozíciót tölt be a berlini székhelyű ECFR (European Council on Foreign Relations) agytrösztnél is, amelyet a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány is bőkezűen finanszírozott.

POLITIKA

Címkék:

poland, soros, tusk