Már a gyorsétterem is luxus az amerikaiak majdnem nyolcvan százalékának

Már a gyorsétterem is luxus az amerikaiak majdnem nyolcvan százalékának

Az amerikaiak nagy többsége szerint már gyorséttermekben étkezni is luxusnak minősül, és úgy gondolják, hogy a kormánynak lépéseket kellene tennie az élelmiszerárak szabályozása érdekében.

GAZDASÁG 2024. JÚNIUS 1. 21:48

Az amerikaiak többsége (62%) azt állítja, hogy az emelkedő árak miatt kevesebb gyorséttermi ételt fogyaszt, és

A fogyasztók 78 százaléka luxusnak tekinti a gyorséttermi ételeket, mivel azok egyre drágábbak

– derült ki a Lending Tree friss közvélemény-kutatásából.

A válaszadók többsége, 56 százaléka úgy spórol, hogy inkább otthon készíti el magának az ételt.

Egy másik kutatás arra is rávilágít, hogy

az amerikaiak többsége úgy véli, hogy az amerikai kormánynak lépéseket kellene tennie az élelmiszerárak szabályozására.

A Data for Progress baloldali közvélemény-kutató cég május 13-i felmérésében a válaszadók 69 százaléka – köztük a demokraták és a republikánusok többsége – azt mondta, hogy a kormánynak „többet kellene tennie az árakat a profit maximalizálása érdekében emelő élelmiszerüzletek szabályozásáért”, és csak a válaszadók negyede mondta azt, hogy a kormánynak nem kellene beavatkoznia.

A megkérdezettek valamivel nagyobb hányada, 71 százaléka szerint a kormánynak „többet kellene tennie az árakat a profit maximalizálása érdekében emelő élelmiszeripari vállalatok szabályozásáért”. És a válaszadók 69 százaléka mondta azt, hogy támogatná, ha a kormány létrehozna egy munkacsoportot, amely megvizsgálná azokat az élelmiszertermelőket és élelmiszerboltokat, amelyek a profit növelése érdekében emelik az árakat.

A Swiftly kiskereskedelmi technológiai vállalat decemberi felmérése szerint az emelkedő árak miatt az amerikaiak közel kétharmada küzd azzal, hogy megengedhesse magának az élelmiszereket.

 

GAZDASÁG

Címkék:

food, prices, us