Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben

Milliárdos üzletembereket is megoszt a németországi belpolitika és a migrációs krízist előidéző kormányzati hibák sora.

POLITIKA 2024. FEBRUÁR 8. 09:55

Az SAP szoftveróriás milliárdos társalapítója, Hasso Plattner egy új interjúban elmondta, hogy Berlin egyes részeit arabok vették birtokba, és hogy most inkább a szomszédos kisebb városban, Potsdamban maradna. Az NZZ című svájci lapnak adott interjújában a 80 éves férfi azt mondta,

„a németek hajlamosak az önpusztításra. Berlini vagyok, de már nem járok Berlinbe, maradok Potsdamban. Az, hogy egész városrészeket látszólag arabok foglaltak el, és hogy ott az ő erkölcsüket és jogfelfogásukat gyakorolják, nem jó. Zárt ajtók mögött mindenki azt mondja, hogy valami rosszul sült el”

– fogalmazott Plattner.

Az üzletember szerint Németországban súlyos bizalomhiány uralkodik, és ez a hozzáállás gyengíti a pozícióját mind gazdaságilag, mind nemzetközileg. Plattner a világ egyik leggazdagabb embere, becsült vagyona mintegy 20 milliárd euró. Kritikája a német üzleti elit egyre növekvő nyugtalanságát jelzi a baloldali-liberális kormány politikájával szemben. Elmondása szerint ideje nagy részét az Egyesült Államokban tölti. Annak ellenére, hogy Plattner bírálta a migrációs politikát, kijelentette, hogy ellenzi az Alternatíva Németországért (AfD) párt nézeteit.

Ezzel nem ért egyet ugyanakkor Theo Müller, aki Németország legnépszerűbb élelmiszer-márkáinak, többek között a Mülllermilch, a Weihenstephan és a Landliebe tulajdonosa. Müller a közelmúltban méltatta az AfD-t, és elmondta, hogy számos alkalommal találkozott a párt társvezetőjével, Alice Weidellel, és nem lát kivetnivalót az álláspontjában – írja a Remix News.

POLITIKA

Címkék:

afd, germany, migrants