Megbuktatták a diákot, mert szerinte csak a nők eshetnek teherbe

„Próbálom megérteni, hogyan lehet legálisan pontatlan információkat tanítani, és arra kényszeríteni a diákokat, hogy a hitükkel ellentétes válaszokat adjanak azért, hogy elkerüljék, hogy rossz jegyeket kapjanak” – fogalmazott a gyerek édesanyaja.

NAGYVILÁG 2023. DECEMBER 17. 06:01

Egy történelemtanár megbuktatott egy seattle-i diákot, miután az osztályozóvizsgán azt mondta, hogy csak a nők képesek gyermeket nemzeni, és csak a férfiaknak van péniszük. A diák ezeket a válaszokat a „Nemek és nemek megértése” című vetélkedőn adta. A tesztben számos igaz/hamis állítással kapcsolatos kérdés volt, valamint feleletválasztós kérdések is szerepeltek – írja a The Post Millennial amerikai hírportál.

A pedagógus az „Etnikai tanulmányok és világtörténelem” tantárgyat tanítja a 10. osztályosoknak. Az említett kvízben feltett kérdések között olyan kérdések szerepelte, mint „Mit árul el valaki nemi identitásáról, ha a they/them névmást használja?”, valamit „Igaz vagy hamis-e, hogy a transznemű emberek melegek?”.

Egy igaz/hamis kérdés a kvízben arra kérdezett rá, hogy igaz vagy hamis-e az állítás, miszerint „csak nők eshetnek teherbe”. Miután a diák igaz választ jelölt be, a tanár megbüntette, és fenntartotta, hogy a helyes válasz valójában hamis.

A történelemtanár szerint tehát a férfiak is teherbe eshetnek.

A történetre azután derült fény, hogy a diák édesanyja a KTTH rádióban mesélte el az esetet.

„Próbálom megérteni, hogyan lehet legálisan pontatlan információkat tanítani, és arra kényszeríteni a diákokat, hogy a hitükkel ellentétes válaszokat adjanak azért, hogy elkerüljék, hogy rossz jegyeket kapjanak”

– fogalmazott a műsorban, ahol azonban névtelenséget kért, mert attól félt, hogy a fiát megtorlás éri, ha kiderül a személyazonossága.

Állítólag számos tanár leszidta fiát, rasszistának nevezték, és azt mondták neki, hogy ne használja a hetero kifejezést, hogy azonosítsa magát, mert az sértő.

Az édesanya azt is elmondta, hogy az iskola rutinszerűen megengedi a tanároknak, hogy politikai nézeteket erőltessenek az osztályteremben, és hogy a nemi ideológiával kapcsolatos radikalizmusuk mellett a bőrszíne miatt is támadják a fiát.

Az iskolai körzet nem volt hajlandó bocsánatot kérni a tanár viselkedéséért; az iskola szóvivője azzal érvelt, hogy a kvíz „befogadó”, és így megfelelő az Etnikai tanulmányok tantárgyhoz.

Amint azt a The Post Millennial megjegyzi, már jó ideje köztudott, hogy ennek az iskolai körzet, a Seattle Public Schools arról híres, hogy baloldali nemi ideológiákat erőltet diákjaira.

Júliusban a jelentésekből kiderült, hogy a kerület ingyenes nemváltoztatási szolgáltatásokat kínált 13 éves diákoknak – mindezt úgy, hogy a szülők elől eltitkolták az akciókat.

A sokszínűség és befogadás már évek óta prioritás a Seattle Public Schools számára, miközben a diákok tanulmányi eredményei folyamatosan csökkenek. Ahogy arról korábban a V4NA is beszámolt, az iskolakörzet több mint 5 millió dollárt költött az úgynevezett Diversity, Equity & Inclusion (DEI) kezdeményezésekre, köztük egy faji méltányosságot elemző továbbképzésre és egy, a kifejezetten fekete diákoknak tervezett iskolán kívüli programra, derült ki a 2022-23-as tanévre vonatkozó költségvetési tervezetből. A költségvetés ennél kevesebb, valamivel több mint 4,5 millió dollárt különített el az alapvető tudományos tantárgyakra, például a matematikára, a természettudományokra és az irodalom illetve nyelvtan oktatására, emellett több mint félmillió dollárral csökkentenék a természettudományi tantárgyak költségvetését. Az iskolakörzet a költségvetés legfontosabb részeként a faji egyenlőséget, és a színes bőrű diákok iskolai illetve iskolán kívüli programokba való bevonását emelte ki.

A tankerület költségvetési bizottsága annak ellenére döntött a DEI programok előtérbe helyezéséről, hogy a tanulmányi eredményeket mérő felmérések szerint diákok olvasási és matematikai teljesítménye 2019 óta 6 százalékponttal, illetve 16 százalékponttal csökkent.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender, schools, usa