A zöldpártiak nem akarják, hogy csökkentsék a migránsok szociális juttatásait

A zöldpártiak nem akarják, hogy csökkentsék a migránsok szociális juttatásait

A Zöldek szövetségi kormányzópárt vezére visszautasította azt a javaslatot, hogy a tömeges migrációt a szociális ellátás szigorításával mérsékelje a kormány.

POLITIKA 2023. NOVEMBER 1. 06:40

Újabb törésponthoz jutott a szociáldemokrata-zöld-liberális német szövetségi kormánykoalíció, amelyet sokan csak „közlekedési lámpának” neveznek a piros-sárga-zöld pártszínek miatt. Most ismét a tömeges illegális migráció kapcsán vesztek össze a pártok. Amíg a kormány az utóbbi hetekben belátta, hogy óriásit hibáztak a migrációs politikában, emiatt tarthatatlanná vált a bevándorlási krízis az országban, Ricarda Lang, a Zöldek párt vezetője elutasította a menedékkérők szociális juttatásainak csökkentését. „Azt hiszem, vigyáznunk kell ebben a vitában, hogy ne essünk bele egy túllicitáló versenybe, hogy ki követeli a feltételezhetően keményebb és durvább intézkedéseket, hanem valóban azt nézzük, hogy mi segít – mondta Lang, amelyről a Junge Freiheit német hírportál cikkezett.

Arról már a V4NA is beszámolt korábban, hogy Németországban annyira megéri megélhetési migránsnak lenni, hogy sok esetben annyi juttatást kap a papírok nélkül az országban tartózkodó bevándorló, mint egy heti 40 órában dolgozó átlag német.

Nem csoda, hogy ilyen lehetőséget igyekeznek minél többen megragadni és naponta százával érkeznek a közel-keleti és afrikai migránsok, többnyire katonakorú férfiak, akikről semmit sem tudni.

Ricarda Lang a Szövetségi Alkotmánybíróság nemrégiben hozott döntése mellett kardoskodik, miszerint a migránsok alapjuttatásban részesülhetnek. A legkisebb kormánypártként a liberálisok (FDP) Langgal ellentétben azonban elképzelhetőnek tartja, hogy semmilyen ingyenes támogatást nem kapnak a migránsok. Christian Lindner szövetségi pénzügyminiszter és Marco Buschmann szövetségi igazságügyi miniszter – mindketten az FDP-től) úgy vélik, hogy túlságosan megengedő, laza a rendszer és túl sok pénzt kapnak a semmire a migránsok.

„Nagyon szűkös feltételek mellett akár a juttatások gyakorlatilag nullára csökkentése is elképzelhető lenne – fogalmaztak nemrég a Welt am Sonntag című lapban megjelent vendégcikkükben, és amelyet később egy interjúban is megemlített.

POLITIKA

Címkék:

germany, migrants, money