Betiltották a karácsonyt, de a Pride-ot kötelező volt megünnepelni

Nem engedélyezik a karácsonyi dekorációkat, dalokat, még a karácsonyi pulcsikat sem az iskolai körzetben, de a Pride hónap vagy muszlim ünnepek nem okoznak problémát.

NAGYVILÁG 2023. DECEMBER 21. 06:08

Az Egyesült Államokban egy pennsylvaniai iskolai körzet emlékeztetőt küldött minden alkalmazottnak, és felszólította őket, hogy ne ünnepeljék a karácsonyt a gyerekekkel, annak ellenére, hogy alig hat hónappal ezelőtt még nyíltan ünnepelték a Pride hónapot, hívja fel rá a figyelmet a Modernity hírportál.

Az emlékeztető arra utasítja a pennsylvaniai Wallingfordban az iskolabuszok sofőrjeit, hogy ne díszítsék fel járműveiket „semmivel, ami a karácsonyi ünnepekre jellemző”, és azonnal távolítsanak el „minden más, egy adott valláshoz kapcsolódó díszítést” is. Azt is kimondja, hogy az alkalmazottak „ne viseljenek karácsonyhoz kapcsolódó ruházatot”, és ne játsszanak karácsonyi zenét.

Az iskolakörzet feljegyzése szerint néhány szülő panaszt tett az iskolai a karácsonyi dekorációk és a karácsonyi pulóvert viselő alkalmazottak miatt.

A Modernity ugyanakkor felhívja arra a figyelmet, hogy

Bár a karácsonyt betiltották, a Pride hónapot bőszen ünnepelni kellett az iskolakörzetben.

Ugyanennek az iskolakörzetnek a Pride-hónapról szóló júniusi bejegyzése kiemelte, hogy „elkötelezett a biztonságos, támogató és befogadó tanulási környezet biztosítása mellett minden diák és alkalmazott számára”.

A Pride-hónap alkalmából közösségi oldalukon fel is köszöntötték az LMBTQ-közösséget.

Ahogy a muszlim Zarándoklati Ünnep alkalmából is.

NAGYVILÁG

Címkék:

christmas, lgbt, muslims, pride