Elege van az embereknek a mesékbe rejtett LMBTQ-propagandából

Egy új felmérés szerint az amerikaiak túlnyomó többsége azt szeretné, ha a Disney visszatérne a családbarát tartalmakhoz, és nem erőltetné tovább a túlszexualizált karaktereket.

WORLD MAY 8. 2024 13:40

A Rasmussen Reports új felméréséből kiderült, hogy az amerikai felnőttek 71 százaléka szerint a Disney-nek vissza kellene térnie az „egészséges műsorok” készítéséhez, és a szülőkre kellene bíznia, hogy eldöntsék, hogy „gyermekeiket tanítják-e és mikor a szexualitásról”. A megkérdezettek mindössze 22 százaléka nem értett ezzel egyet, hívja fel rá a figyelmet a The Post Millennial hírportál.

A megkérdezettek 54 százaléka úgy vélte, hogy a Disney-történetekben szereplő LMBTQ-karakterek „nem megfelelőek 12 év alatti gyermekek számára”.

A válaszadók 33 százaléka szerint megfelelőek az ilyen karakterek a gyerekműsorokban, míg 13 százalék úgy nyilatkozott, hogy „nem biztos benne”.

A felmérést 1255 amerikai felnőtt körében végezték április 21-23. között, a hibahatár 3 százalék.

A Disney a gender-lobbi túlzott erőltetése miatt az elmúlt években jelentős veszteségeket könyvelhetett el, és az sem segített a helyzetükön, éppen Florida államból próbálták terjeszteni az LMBTQ-propagandát. A Disney 2022 végén háborút hirdetett az állam egyik törvénymódosításával szemben, amely megtiltja, hogy a gyerekeknek szexualitásról vagy szexuális ideológiákról tanítsanak egészen harmadik osztályos korig.

Florida állam ugyanis úgy véli, hogy csakis a szülők joga eldönteni, hogy mikor és milyen módon találkoznak a gyermekeik ezekkel a témákkal. A Disney azonban nem így gondolja, a világvállalat szerint ugyanis minél korábban el kell kezdeni a gyerekek érzékenyítését.

A civakodás vége az lett, hogy Ron DeSantis floridai kormányzó áprilisan úgy döntött, hogy megszünteti a Walt Disney World különleges önkormányzati státuszát az államban. Florida ezzel véget vetett annak az 1967-ben beiktatott törvénynek, amely lehetővé tette, hogy a kerület – amely a vállalat több mint 25 000 hektáron fekvő közép-floridai vidámparkjait foglalja magába – ugyanolyan hatáskörrel járjon el, mint egy megyei önkormányzat. A cég így jóval magasabb adót fizet azóta. A részvények akkor néhány héten belül 50 milliárd dollárt veszítettek az értékükből. Végül az emberek is egyre több helyen szólították fel az ismerőseiket arra, hogy bojkottálják a Disney különböző termékeit.

WORLD

Tags:

disney, gender, lgbt