A fehér családok nem valódi londoniak a polgármester szerint

Bocsánatkérésre kényszerült Sadiq Khan londoni polgármester, miután London városának hivatalos oldalán megjelent posztjában azt állította, hogy a fehér családok nem valódi londoniak.

NAGYVILÁG 2023. AUGUSZTUS 21. 17:05

Sadiq Khan kénytelen volt elhatárolódni a honlapon tett állítástól, miszerint egy fiatal fehér családról készült kép nem képviseli az igazi londoniakat.

A munkáspárti londoni polgármestert bírálták az üzenet miatt, amely a Greater London Authority (GLA) hivatalos weboldalon közzétett útmutatóban jelent meg, és amely azt írja: London egy város minden londoni számára, és a polgármester azt ígérte, hogy minden korosztályt, nemet, szexuális irányultságot és családi összetételt igyekszik megszólítani a településen.

Azonban úgy tűnik, hogy vannak olyan csoportok, amelyet mégis diszkriminálna a városvezetés. Az útmutatóban ugyanis felbukkant egy kép, amelyen egy fehér házaspár két gyermekkel sétál a Temze mentén. A képen lévő címkén az állt, hogy „nem reprezentálja az igazi londoniakat”.

Khan magyarázkodása szerint a feliratot egy munkatársuk tévedésből tette a képre, ami így nem tükrözi sem az ő, sem a GLA véleményét.

„A dokumentumot mostanra levették a GLA honlapjáról, és felülvizsgálják, hogy a nyelvezet és az útmutatás megfelelő legyen” – mondta a polgármester szóvivője. Suzan Hall, a városvezető riválisa – aki a jövő évi választáson a konzervatívok jelöltje lesz – felszólította a polgármestert, hogy kérjen bocsánatot.

A Mail on Sunday című lapnak, amely nyilvánosságra hozta az iránymutatást, a polgármester-jelölt az mondta,

minden londoni igazi londoni, függetlenül az etnikai hovatartozásától. Sadiq Khannak bocsánatot kell kérnie, és fel kell hagynia ezekkel a kétségbeesett, politikai indíttatású kísérletekkel, amelyek az emberek megosztására irányulnak”.

NAGYVILÁG

Címkék:

london, racism, sadiq khan