Norvégiában terjeszkednek a svédországi bűnbandák

Miután a bűnbandák és a folyamatosan növekvő terrorfenyegetettség miatt Dánia fokozottabban ellenőrzi a Svédországgal közös határát, a svédországi bűnbandák, kihasználva a szabad mozgás lehetőségét, elkezdtek áttelepülni Norvégiába, ahol erőszakos cselekményeket szerveznek, és elkezdtek részt venni az illegális kereskedelemben.

NAGYVILÁG 2023. SZEPTEMBER 30. 13:36

Dánia már határellenőrzést vezetett be Svédországgal szemben a terroristák és bűnözők jelentette fenyegetés miatt. Most a norvég rendőrség segítségért folyamodik, mivel a Svédországból érkező bandabűnözők kihasználják az országok közötti szabad mozgást, és elkezdtek letelepedni az országban.

Svédországból bűnbandák kezdtek Norvégiába költözni. A héten a norvég rendőrség riadót fújt, hogy a Foxtrot svéd bűnszervezet, a „kurd rókával”, vagyis a szervezet egyik vezetőjével együtt megtalálta az utat a norvég alvilágba.

A rendőrség megállapítása szerint a norvégiai bűnözők svédországi bandatagokat bérelnek fel, hogy erőszakos cselekedeteket és küldetéseket hajtsanak végre. A rendőrség szerint az is gyanítható, hogy a Foxtrot a norvég drogpiacon akarja meghonosítani magát.

„Általánosságban azt látjuk, hogy a svéd bandabűnözők tevékenysége norvég földön egyre látványosabbá vált, és tudjuk, hogy erőszakos küldetésekben vesznek részt” – írja Åste Dahle Sundet, a Kripo kommunikációs osztályának vezetője, hozzátéve, hogy „ami Svédországban történik, az Norvégiába is eljuthat, ha nem vesszük komolyan a fenyegetést. Norvégiában jól kézben tartjuk a helyzetet és a bűnszövetkezeteket” – írja Åste Dahle Sundet.

NAGYVILÁG

Címkék:

migration, sweden, terrorism