Súlyos következményei lesznek az illegális migrációnak a kereszténydemokraták szerint

Jens Spahn szerint sokan nem fogták fel a feladat nagyságát, amikor százezrek, sőt milliók érkeznek hozzánk az iszlám kultúrából.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. DECEMBER 9. 13:00

Jens Spahn, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, volt szövetségi egészségügyi miniszter arra figyelmeztetett, hogy az iszlám kultúrkörből érkező tömeges bevándorlás súlyos következményekkel fog járni.

„Jelenleg naponta ezer migráns érkezik illegálisan Németországba. Minden nap ezer, és közülük jó néhányat ez a kultúra befolyásol”

– mondta a Bild című német hetilap helyettes főszerkesztőjének, Paul Ronzheimernek adott interjúban. A CDU-s politikus szerint az iszlám lenyomata nem tűnik el az emberekből, csak mert átlépték Európa határait.

„Véleményem szerint sokan nem fogták fel a feladat nagyságát, amikor százezrek, sőt milliók érkeznek hozzánk az iszlám kultúrából”

– mondta a volt miniszter. Panaszkodott továbbá a valóság torz ábrázolására a médiában. Megjegyezte, hogy abban a kultúrában, ahonnan a migránsok érkeznek, a zsidógyűlölet alapvető, a nők jogainak hiánya pedig általános dolog, ezeket az elveket pedig Európába is magukkal hozzák.

Németországban az a stratégiai dilemma áll fenn, hogy politikailag jobbközép többséget akar, de mindig baloldali koalíciót kap. Jens Spahn most elismerte, hogy a média és CDU, a CSU és az SPD szándékosan hazudnak a polgároknak, amikor az illegális bevándorlás valódi mértékéről van szó – reagált az Martin Hess, az Alternatíva Németországért (AfD) ellenzéki párt politikusa a CDU képviselőjének interjújára.

„Az emberek konzervatív koalíciót akarnak, mert a baloldal, a vörösök és a zöldek nap mint nap bizonyítják alkalmatlanságukat, különösen szövetségi szinten. Az emberek ebben az országban véget akarnak vetni a katasztrofális migrációs politikának. Elegük van az értelmetlen projektekből, amelyek milliárdokat emésztenek fel és a jólétünkbe kerülnek. Csak az AfD-vel térhet vissza Németország a józan ész politikájához, és csak velünk együtt lesz képes a CDU kijavítani Angela Merkel volt kancellár hibáit”

– jelentette ki Martin Hess.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

germany, islamist, migrant